Άρχισε να κτίζεται το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας Κρήτης

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου διοικητηρίου της Περιφέρειας Κρήτης, στην ιστορική συνοικία «Λάκκος» του Ηρακλείου, στο χώρο όπου βρισκόταν το υγειονομικό. Σήμερα το πρωί τέθηκε ο θεμέλιος λίθος και μπήκαν μπροστά τα μηχανήματα.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή ενός βιοκλιματικού κτηρίου 3.000 τετραγωνικών, που θα φιλοξενεί πάνω από 200 υπαλλήλους και θα στεγάσει αρκετές υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Άρχισε να κτίζεται το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας ΚρήτηςΣε δήλωσή του μετά την τελετή και τον αγιασμό που έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο, ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε: «Βάζουμε το θεμέλιο λίθο για ένα νέο κτήριο γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης, όπου θα είναι και η αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ θα δημιουργηθεί και χώρος πρασίνου για όλους τους πολίτες. Σε δύο χρόνια από σήμερα θα έρθουμε ξανά εδώ για τα εγκαίνια του νέου κτηρίου, που θα μας δώσει την δυνατότητα να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πολίτες, και θα αναβαθμίσει την περιοχή».
Ο κ. Αρναουτάκης γνωστοποίησε ότι το επόμενο δίμηνο θα προκηρυχθεί το έργο για τα κτήρια της Περιφέρειας στο Σκαλάνι Ηρακλείου, όπου θα στεγαστούν άλλες υπηρεσίες, επίσης σε βιοκλιματικό κτήριο.

Άρχισε να κτίζεται το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας ΚρήτηςΌπως έγινε γνωστό, το έργο του νέου διοικητηρίου αφορά στην ανέγερση τριώροφου κτηρίου γραφείων, υποσταθμού της ΔΕΗ, με πλήρη αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του οικοπέδου τη. Το συνολικό εμβαδόν κάλυψης του συγκροτήματος  είναι 1220 τ.μ. και δόμησης 3347 τ.μ..

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος