Αύξηση στη χρήση ναρκωτικών από εφήβους

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι υποθέσεις ναρκωτικών με δράστες νεαρά άτομα, ηλικίας 14 έως 28 ετών, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στη διάρκεια ημερίδας ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου, Θανάσης Γαλήνας και ο Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, Μανόλης Καρανδινός.

Αύξηση στη χρήση ναρκωτικών από εφήβους
Τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, δείχνουν ότι η πρώτη χρήση ναρκωτικών ουσιών γίνεται από ανήλικα παιδιά, μαθητές γυμνασίου. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των συμβουλευτικών ομάδων του ΚΕΘΕΑ-Αριάδνη, ο αριθμός των εφήβων που πέφτουν σε εξαρτήσεις έχει αυξηθεί, καθώς ολοένα και περισσότεροι γονείς ζητούν βοήθεια από το ΚΕΘΕΑ.
Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το ΕΚΗ και το ΚΕΘΕΑ – Αριάδνη και είχε θέμα «Εργαζόμενοι και Εξαρτήσεις». Στόχος της εκδήλωσης ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε τοπικούς κοινωνικούς φορείς, αλλά και σε ειδικούς επιστήμονες, να αναδείξουν την σημασία των κοινωνικών δεσμών και των υποστηρικτικών δικτύων στην πρόληψη και τη θεραπεία της χρήσης ουσιών καθώς και στην κοινωνική επανένταξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος