Ελεύθεροι με εγγύηση για τον εκβιασμό του δικηγόρου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ο 66χρονος Κρητικός και ο 60χρονος λογιστής, που διώκονται για τον εκβιασμό σε βάρος Ηρακλειώτη δικηγόρου.

Και στους δύο ορίστηκε χρηματική εγγύηση, 10.000 ευρώ στον 66χρονο και 2.000 ευρώ στον λογιστή. Επίσης τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζονται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου.

Ο 66χρονος Κρητικός, που δεν είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, εμφανίστηκε χθες το πρωί μαζί με τον συνήγορό του, στην ανακρίτρια Ηρακλείου και απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε εκβίασε τον δικηγόρο. Το ίδιο, είπε στην απολογία του και ο λογιστής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι όταν έμαθε για την εντολή ελέγχου του δικηγόρου από το ΣΔΟΕ, ενημέρωσε τον 66χρονο με τον οποίο γνώριζε ότι ήταν φίλοι. Εκείνος με την σειρά του, επικοινώνησε με τον δικηγόρο και του πρότεινε έναντι αμοιβής 2.000 ευρώ να αναλάβει ο λογιστής την υπόθεσή του, αφού είχε την εμπειρία και τη γνώση να την διεκπεραιώσει λογιστικά και μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος. Και οι δύο θεωρούν ότι προφανώς ο Ηρακλειώτης δικηγόρος δεν κατάλαβε ότι ήθελαν να βοηθήσουν και όχι να τον εκβιάσουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος