Έρχεται η αξιοποίηση της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς

Μέσα στη χρονιά αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση της αξιοποίησης της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς. Το πλάνο ανάπτυξης της Σχολής, παρουσιάστηκε χθες στη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Κρήτης, με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινωνικών Πόρων Χαράλαμπου Κασίμη.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, μέσα στον ερχόμενο μήνα θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους τοπικούς φορείς όπου θα συζητηθεί αναλυτικά το τελικό σχέδιο αξιοποίησης της σχολής, η οποία ανήκει στον ΕΛΓΟ “Δήμητρα”.

Υπογράμμισε δε πως παράλληλος στόχος είναι να προχωρήσει και η αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων με την παραχώρηση της στην Περιφέρεια από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, διότι «κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο οραματικό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και της Μεσογείου στον κτηνοτροφικό τομέα», όπως δήλωσε.Έρχεται η αξιοποίηση της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς

Από την πλευρά του ο κ. Κασίμης δήλωσε ότι κοινός στόχος των συναρμόδιων Υπουργείων είναι η αξιοποίηση της Σχολής ώστε να αποτελέσει παράδειγμα κατάρτισης, εκπαίδευσης, χρήσης της καινοτομίας και της έρευνας προς όφελος του αγροτικού κόσμου. Σύμφωνα με τον ίδιο η Σχολή μπορεί να γίνει παράδειγμα «για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο που θέλουμε να κτίσουμε και θα στηρίζεται στη γνώση, την έρευνα, τη καινοτομία, στη κατάρτιση και προφανώς στη προσπάθεια που κάνουμε να ενισχύσουμε το παραγωγικό πρότυπο στον αγροτικό τομέα, επενδύοντας στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων αλλά και στη διασύνδεση με τη μεταποίηση και με τον τουρισμό».

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος