Ηράκλειο: Επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων

Επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, που συνεδρίασε διαδικτυακά, η συμφωνία μεταξύ του δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού, και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023.

Ηράκλειο: Επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών ΑγώνωνΣτην συνεδρίαση συμμετείχε και ο κ. Αυγενάκης που δεσμεύτηκε ότι το Υφυπουργείο θα στηρίξει πλήρως την προετοιμασία του σχετικού φακέλου, καθώς και τις δαπάνες της διοργάνωσης και των επιπλέον αθλητικών υποδομών που απαιτούνται, οι οποίες στην πλειονότητά τους είναι εύκολα διαχειρίσιμες αφού πρόκειται για προσωρινές κατασκευές, με σημείο αναφοράς το παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας Βαρδαβάς, από την πλευρά του τόνισε κι εκείνος την σημασία της ανάληψης της διοργάνωσης, όσον αφορά στην διεθνή προβολή της πόλης και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικός στόχος ήταν η διεκδίκηση των Παράκτιων Αγώνων του 2025.  Ωστόσο λόγω της πανδημίας η Ιταλία όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν οι Αγώνες του 2023 ενδέχεται να δηλώσει αδυναμία. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ο Δήμος Ηρακλείου και η Κυβέρνηση θέλουν να είναι έτοιμοι ώστε να φέρουν την διοργάνωση στο Ηράκλειο.

Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες (Mediterranean Beach Games) είναι μια αθλητική διοργάνωση, παρακλάδι των Μεσογειακών Αγώνων. Διεξάγεται από το 2015 κάθε τέσσερα χρόνια υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) με την συμμετοχή αθλητών από τις 26 Μεσογειακές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, που είναι μέλη της και προέρχονται από τρεις ηπείρους: Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Περιλαμβάνει 11 αγωνίσματα που διεξάγονται στην άμμο και στο νερό, κυρίαρχα στοιχεία της Μεσογείου, που είναι:

-Άκουαθλον, που περιλαμβάνει αγώνα δρόμου και κολύμβηση.

-Χειροσφαίριση Άμμου

-Ποδόσφαιρο Άμμου

-Αντισφαίριση Άμμου

-Πετοσφαίριση Άμμου

-Πάλη Άμμου

-Ωκεάνιο Καγιάκ, Τεχνική Κολύμβηση

-Κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας

-Παράκτια Κωπηλασία.

-Θαλάσσιο Σκι.

Οι προηγούμενες διοργανώσεις διεξήχθησαν στην Πεσκάρα το 2015 και στην Πάτρα το 2019, με σημαντική επιτυχία μάλιστα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος