Καλά νέα για το δρόμο της Μεσαράς, κριτική για το ΒΟΑΚ

Τον Απρίλιο του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί για χρήση και το τελευταίο τμήμα του δρόμου Ηράκλειο- Μεσαρά, αυτό από την Αγία Βαρβάρα μέχρι τον Απομαρμά. Αυτό έγινε γνωστό χθες κατά την ενημέρωση που είχαν για την πορεία του έργου, από την κοινοπραξία που το έχει αναλάβει, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Στασινός.

Εκπρόσωποι της κοινοπραξίας επισήμαναν ότι το μόνο που μπορεί να επηρεάσει σε κάποιο βαθμό την ολοκλήρωση του έργου, είναι τυχόν καθυστερήσεις που προκύπτουν από το θεσμικό πλαίσιο για τις απαλλοτριώσεις, αλλά και η αρχαιολογική υπηρεσία.
Ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών και υπογράμμισε: «Ευτυχώς, μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες πείσαμε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη ότι ο δρόμος που ακολουθούσε και σε αυτό και σε άλλα έργα, ήταν αδιέξοδος. Παρόλα αυτά δε γλιτώσαμε καθυστερήσεις δύο χρόνων που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και σε αυτό την αποκλειστική ευθύνη έχει η Κυβέρνηση. Ο δρόμος Ηράκλειο – Μεσαρά ήταν από τα σημαντικά έργα στο σχεδιασμό της ΝΔ και ως κυβέρνηση, αλλά και ως αντιπολίτευση αναδείξαμε τη σημασία που έχει για κατοίκους και επαγγελματίες του νότου του ν. Ηρακλείου. Σήμερα όμως, είμαι ικανοποιημένος διότι το έργο προχωρά και η κοινοπραξία εκτός συνταρακτικού απροόπτου θα παραδώσει το έργο εντός των χρονικών πλαισίων».
Καλά νέα για το δρόμο της Μεσαράς, κριτική για το ΒΟΑΚΤο βράδυ οι κύριοι Αυγενάκης και Στασινός, μίλησαν σε εκδήλωση στο Ηράκλειο, που οργάνωσε η παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, στα γραφεία του ΤΤΕ/ΤΑΚ, για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμπαίζει τους πολίτες της Κρήτης και κάθε τόσο προτείνει διαφορετική λύση , σημειώνοντας ότι για το Κόμμα του αποτελεί δέσμευση να προχωρήσει άμεσα ο ΒΟΑΚ, με τον πλέον επωφελή τρόπο για τους πολίτες.
Από την πλευρά του ο κ. Στασινός ανέφερε «ότι οι πολίτες της Κρήτης έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται «ριγμένοι» καθώς η Μεγαλόνησος έμεινε «αποκλεισμένη» από την «κοσμογονία» οδικών έργων που συνέβη στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι ανάγκη το έργο να υλοποιηθεί γρήγορα και σωστά. Γρήγορα, με σχέδιο, οργάνωση, σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Σωστά, με σοβαρή προσπάθεια επίλυσης των εκκρεμοτήτων και όχι με επικοινωνιακές εξαγγελίες και μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος