Καταγγελία εργαζομένων για απολύσεις στη Minoan Lines – Ζητούν παρέμβαση του υπ. Εργασίας

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας ζητά με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, μετά από 4 νέες απολύσεις εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα από την Minoan Lines.

Πρόκειται για 4 εργαζόμενους, από το διοικητικό προσωπικό, οι οποίοι εργάζονταν σε συνθήκες τηλεργασίας και έλαβαν την απόλυσή τους μέσω δικαστικού κλητήρα στα σπίτια τους. Κανείς από τους υπαλλήλους δεν είχε ειδοποιηθεί γι’αυτό και μάλιστα, μια εξ αυτών το πληροφορήθηκε από την εταιρεία όταν κάλεσε για να ενημερώσει ότι δεν είχε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, όπως υποστηρίζουν.

Τόσο ο ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ. όσο και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία κάνουν λόγο για “ιδιότυπη επίθεση της εταιρείας στο σωματείο εργαζομένων”, μέλη του οποίου ήταν όσοι απολύθηκαν. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ζητείται από τους νέους υπαλλήλους να μην εγγραφούν στο σωματείο των εργαζομένων της εταιρείας. Τα υπόλοιπα μέλη του Σωματείου των εργαζομένων προχώρησαν σε αλλαγή του καταστατικού που προβλέπει πια ως ελάχιστο αριθμό μελών τους δέκα υπαλλήλους.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι πρώτες απολύσεις έγιναν το 2019, είκοσι τον αριθμό. Το 2021 η εταιρεία απέλυσε συνολικά 5 εργαζόμενους που μετρούν πάνω από 20 ή ακόμα και 30 χρόνια στην εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ., ζητά την παρέμβαση του υπουργείου εργασίας για τις απολύσεις των εργαζομένων αλλά και την “προσπάθεια διάλυσης του σωματείου”, όπως υποστηρίζει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος