Κλειστά όλα τα σχολεία της Π.Ε. Ηρακλείου ως την Παρασκευή – Στο “μικροσκόπιο” η στατικότητά τους

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου μέχρι και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου της στατικότητάς τους από τα κλιμάκια των Κτιρικακών Υποδομών Α.Ε., μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ της περασμένης Δευτέρας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου εξήγησε ότι παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των συνόλου των σχολείων και όχι μόνο των πληγεισών περιοχών καθώς ζημιές έχουν καταγραφεί σε σχολικά συγκροτήματα σε διάφορα σημεία του νομού και όχι μόνο. Ενδεικτικά ανέφερε ότι σήμερα κλιμάκιο ελέγχει τα σχολεία του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Δεδομένου ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, τουλάχιστον στα σχολεία όπου έχουν παρατηρηθεί ζημιές, οι μαθητές δε μπορούν να επιστρέψουν σε αυτά. Έτσι, η κατάσταση, όπως είπε, θα επανεκτιμηθεί την Παρασκευή και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση αναφορικά με το τι θα ισχύσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, δραματική είναι η κατάσταση στα σχολικά κτίρια των σεισμόπληκτων περιοχών. Από τα 17 κτίρια που ελέγχθηκαν μόνο τα 8 παραμένουν ασφαλή. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έκανε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανόλης Φραγκάκης στην περίπτωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, το οποίο κατασκευάστηκε πριν από μόλις 16 χρόνια και όμως είναι ακατάλληλο.

Σημειώνεται ότι αρκετά σχολικά κτίρια παρουσιάζουν προβλήματα τα οποία θα πρέπει να ελεγχθούν, σύμφωνα με την καταγραφή που γίνεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πολλά από τα οποία είναι στον δήμο Ηρακλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος