Κρήτη: 350 νεκροί από την πανδημία – Οι 321 το 2021

Έντεκα φορές περισσότεροι είναι οι θάνατοι από τις επιπλοκές του κορονοϊού στην Κρήτη το 2021 σε σχέση με το 2020. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης είναι αποκαλυπτικά.

Στα νοσοκομεία της Κρήτης κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, έχασαν τη ζωή τους 29 άνθρωποι, ενώ το τρέχον έτος οι νεκροί έφτασαν τους 321.

Οι επιπλοκές από την covid19 ήταν η πρώτη αιτία θανάτου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, στο νοσοκομείο Χανίων και στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Συγκεκριμένα, στο Βενιζέλειο έχασαν τη ζωή τους 132 ασθενείς με κορονοϊό, στα Χανιά 87 και στην Ιεράπετρα 10. Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, οι θάνατοι από την covid19 είναι 62 και καταλαμβάνουν την τρίτη θέση ανάμεσα στις αιτίες θανάτου των ασθενών, με πρώτη την καρδιακή ανακοπή (223 νεκροί) και δεύτερη τα κακοήθη νεοπλάσματα των βρόγχων και του πνεύμονα (67).

Στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού, τη μάχη για τη ζωή λόγω επιπλοκών της covid19 έχασαν 21 ασθενείς στο Ρέθυμνο, όπου ο κορονοϊός είναι η δεύτερη αιτία θανάτου με πρώτη την καρδιακή ανακοπή, στον Άγιο Νικόλαο 7 και στη Σητεία μόλις 2 ασθενείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος