Κρήτη: Κακουργηματική δίωξη στον 70χρονο που είχε βάλει ηλεκτροφόρο κολάρο στον σκύλο του

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου κατά του 70χρονου, που είχε βάλει στον σκύλο του ηλεκτροφόρο κολάρο, το οποίο προκαλεί στο ζώο μικρά ηλεκτροσόκ.

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, που τον δείχνει να κακοποιεί το άτυχο ζώο, με ένα ηλεκτρονικό κολάρο, που του είχε τοποθετήσει στο λαιμό.

Ο ίδιος υποστήριξε, πως δεν είχε σκοπό να κακοποιήσει το ζώο, ενώ το ηλεκτρικό κολάρο το προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο, για λόγους εκπαίδευσης. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 15.600 ευρώ.

Δεν έπεισε όμως τις δικαστικές αρχές, που τον παρέπεμψαν σε δίκη, αφήνοντας τον ελεύθερο με δυο περιοριστικούς όρους: Της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Νωρίτερα, η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του 7οχρονου.

«Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου βραδινές ώρες χθες, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, 67χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Είχε προηγηθεί η προβολή βίντεο σε τηλεοπτική εκπομπή, που απεικόνιζε άτομο να έχει δεσμεύσει ζώο συντροφιάς με ηλεκτροφόρο κολάρο και να του προκαλεί ηλεκτροσόκ.

Από την έρευνα της επιληφθείσας προανακριτικά υπηρεσίας ταυτοποιήθηκε ο δράστης, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι για το ζώο συντροφιάς δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας, δεν έφερε κωδικό ηλεκτρονικής αναγνώρισης και στερείτο βιβλιαρίου υγείας.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ συγχρόνως του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 15.600 ευρώ».

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρυωτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος