Με νέο… πρόσωπο οι φοιτητικές εστίες του ΕΛΜΕΠΑ!

Ανακαινίστηκαν οι φοιτητικές εστίες στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης, προσφέροντας στους φοιτητές που μένουν, αναβαθμισμένες υπηρεσίες διαμονής και φιλοξενίας. Με νέο… πρόσωπο οι φοιτητικές εστίες του ΕΛΜΕΠΑ!Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο χρόνια, συνολικού προϋπολογισμού 788.000 ευρώ και με τις 296 συνολικά διαθέσιμες κλίνες αποτελούν το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα συγκρότημα φοιτητικών εστιών στην Κρήτη. Μάλιστα αναμένεται, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου, που αφορά στην ανακαίνιση του συνόλου των δωματίων. Πρόκειται, πιθανότατα, για τις πλέον αναβαθμισμένες φοιτητικές εστίες που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) στην Ελλάδα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επίσης, έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο η κτιριολογική μελέτη που αφορά την ανέγερση 200 μονόκλινων δωματίων μαζί με βοηθητικούς χώρους, που θα ενοποιήσουν τη φοιτητική εστία με τις παρακείμενες Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται μέσα στην επόμενη πενταετία.

Δομές φιλοξενίας φοιτητών λειτουργούν και στις άλλες τέσσερις πόλεις της Κρήτης που διαθέτει ακαδημαϊκά Τμήματα το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ενώ έχουν προγραμματιστεί δράσεις αναβάθμισής τους, αρχής γενομένης από την πόλη της Σητείας και το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρυωτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος