Μεταπτυχιακό από το ΕΛΜΕΠΑ και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Εκδόθηκε το ΦΕΚ που αφορά στην ίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.)  με  τίτλο: «Ανάλυση Δεδομένων και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία», στο οποίο μετέχουν το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφου.

Εκ μέρους του ΕΛΜΕΠΑ συμμετέχουν το  Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, και εκ μέρους του Κυπριακού Πανεπιστημίου το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το Τμήμα Πληροφορικής.

Όπως αναφέρεται, το Δ.Π.Μ.Σ. αποσκοπεί στην ανάπτυξη υψηλού επιπέδου έρευνας και στην εκπαίδευση πτυχιούχων στο επιστημονικό πεδίο των χρηματοοικονομικών και της πληροφορικής σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών μέσω των προσφερόμενων μαθημάτων, ενώ έχει ως επιστημονικούς στόχους:

-Την προετοιμασία φοιτητών για την στελέχωση σε υψηλό επίπεδο χρηματοοικονομικών/οικονομικών τμημάτων ή/και διευθύνσεων του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

-Την κατάρτιση ειδικευμένων επιστημόνων που θα βοηθήσουν τη διαδικασία διαχείρισης μεγάλων δεδομένων (Βig Data) και τη χρήση της τεχνολογίας για την παροχή χρηματοοικονομικών λύσεων (Financial Technology ή FinTech), λόγω της πρωτοφανούς κλίμακας δεδομένων που παράγονται καθημερινά, καθώς και τις ανάγκες ανάλυσης των δεδομένων  για την εξαγωγή πολύτιμης γνώσης στους τομείς των χρηματοοικονομικών.

Το μεταπτυχιακό διαρθρώνεται σε τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα, θα είναι με τέλη φοίτησης που ανέρχονται σε 5.500 ευρώ ανά φοιτητή. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποψήφιους Μεταπτυχιακούς φοιτητές του Δ.Π.Μ.Σ στην «Ανάλυση Δεδομένων και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος