Μηνύματα Περιφερειάρχη και Δημάρχου για την Πρωτομαγιά

Μηνύματα για την πρωτομαγιά και το φετινό εορτασμό της που γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, δόθηκαν στην δημοσιότητα από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Στο μήνυμα του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρει:

«Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς έχει ιδιαίτερους συμβολισμούς. Η ανάγκη για τη διατήρηση αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, η ασφάλεια και η υγιεινή στους χώρους δουλειάς, είναι ζητήματα που λόγω της κρίσης της παγκόσμιας πανδημίας, παραμένουν στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους φορείς της απασχόλησης, τα σωματεία και τις ενώσεις των εργαζομένων, συνεχίζουμε την προσπάθεια, προκειμένου όλοι μαζί να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τις παραγωγικές δυνάμεις της Κρήτης, για τους ανθρώπους της εργασίας. Κοινός μας στόχος η εδραίωση ενός κλίματος ασφάλειας που θα εγγυάται την πρόοδο και θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ενώνουμε δυνάμεις, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εργαζομένων σε όλη την Κρήτη».

Δήμαρχος Ηρακλείου

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός σημειώνει:

«Η Πρωτομαγιά αποτελεί σημείο αναφοράς, διεθνώς, για την δημιουργική παρουσία κάθε ανθρώπου στην κοινωνία που ζει, και στην οποία πρέπει να προσφέρει, εργαζόμενος σε συνθήκες αξιοπρεπείς, δημοκρατικές, με κατοχυρωμένα δικαιώματα, και με σεβασμό της προσωπικότητάς του.

Ο εφετινός εορτασμός, έπειτα από πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης στον τόπο μας, στην διάρκεια των οποίων: αυξήθηκε υπερβολικά η ανεργία, καθηλώθηκε η ανάπτυξη, και επιδεινώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις σε όλους τους τομείς, βρίσκει την χώρα μας –και την παγκόσμια κοινότητα– εν μέσω μιας νέας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσεως, που δοκιμάζει τις αντοχές της δημόσιας και της ιδιωτικής οικονομίας, με την εκτεταμένη διακοπή δραστηριοτήτων.

Με απροσδιόριστο ακόμη χρονικό ορίζοντα οριστικής αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, οφείλουμε να κινηθούμε προς την «επόμενη μέρα» με την προσοχή μας διαρκώς στραμμένη στον εργαζόμενο, στην κοινωνική συνοχή, στην εντατική αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα η έλλειψη προσωπικού, έλλειψη που εμποδίζει την πραγμάτωση βασικών λειτουργιών στις δομές της.  Στον Δήμο Ηρακλείου  συνεχίζουμε να διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας. Με πνεύμα αλληλεγγύης και διαρκείς προσπάθειες, βρισκόμαστε και θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος