Μειώθηκε η ποινή για τη δολοφονία

Στα 16 χρόνια κάθειρξη μειώθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, η ποινή του 22χρονου, που πριν από τρία χρόνια ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 79χρονο μέσα στο σπίτι του στους Αμυγδάλους Λασιθίου, με κίνητρο την ληστεία.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά, της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας, και μείωσε κατά 9 χρόνια την αρχική ποινή που του επιβλήθηκε. Δικαστές και ένορκοι διατήρησαν, την ποινή των 5 ετών και 6 μηνών, στον δεύτερο νεαρό, φίλο του δράστη που τον συνόδευε.
Στο μεταξύ συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, η δίκη της άγριας δολοφονίας με 56 μαχαιριές, του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη, τον Αύγουστο του 2015 μέσα στο σπίτι του, στις Μοίρες. Στο εδώλιο κάθεται ο ένας από τους δύο νεαρούς Βούλγαρους που κατηγορούνται για το φόνο, ο 21χρονος καθώς ο δεύτερος, που ήταν τότε 17 ετών θα δικαστεί από το Τριμελές Ανηλίκων. Η δίκη μετράει ήδη δύο διακοπές, η πρώτη για να σταλούν στοιχεία της δικογραφίας από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, και η δεύτερη γιατί απουσίαζε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος