Ο δήμος Ηρακλείου απαντά για τις θέσεις στάθμευσης

Στις 15 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία, μετά από την παράταση που δόθηκε, για την πρώτη φάση της ηλεκτρονικής κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών, με σκοπό την χορήγηση νόμιμων θέσεων στάθμευσης στους μόνιμους κατοίκους του κέντρου του Ηρακλείου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την σχεδιαζόμενη για το ερχόμενο Σάββατο κινητοποίηση στη Λότζια κατοίκων που διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στη διαδικασία, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η έγκριση της Κανονιστικής Απόφασης από την Επιτροπή Κυκλοφορίας. Στην συνέχεια αυτή θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και τελικά θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τελική έγκριση.
Στο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος εξήγησε ότι αποφασίστηκε να δοθεί παράταση εξαιτίας της μικρής αναλογικά ανταπόκρισης των δημοτών στην υποβολή αιτήσεων μέσω της σχετικής εφαρμογής. Πρόσθεσε ακόμη ότι η προβλεπόμενη διαδικασία είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Μέχρι στιγμής, πάντως, ανέφερε ο ίδιος, έχουν υποβληθεί αιτήσεις για θέση στάθμευσης στις προκαθορισμένες τρεις ζώνες από περίπου 600 πολίτες.

Η κινητοποίηση

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ερχόμενο Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στις 11 το πρωί έξω από τη Λότζια, η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του κέντρου οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την “αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Δήμου να ικανοποιήσει το αίτημα μας για κατοχύρωση θέσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.
Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:”Θα γίνει συζήτηση για να βρούμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους πίεσης για να πετύχουμε το στόχο μας. Επίσης θα δημιουργηθεί μία οργανωτική δομή για το κίνημα ποιότητας ζωής στην πόλη του Ηρακλείου, τουλάχιστον για τα πιο καυτά προβλήματα που έχουν ήδη καθοριστεί σε παλιότερες συνελεύσεις (κυκλοφοριακό, πράσινο, σκουπίδια, ηχορύπανση κ.α.).
Καλούμε στη συγκέντρωση – συζήτηση όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και κάθε άλλο φορέα και συλλογικότητα που σχετίζεται με τα παραπάνω προβλήματα για να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Χωρίς την κινητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών δεν πρόκειται να δούμε καμιά βελτίωση στην πόλη μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος