Παρουσίαση βιβλίου για την Ιατρική

Η εξελικτική διαδρομή της ιατρικής σκέψης στη Δύση, ξεδιπλώνεται στο νέο βιβλίο του Γιώργου Παπαδόπουλου, «Πνεύμα και ύλη στην ιστορία της ιατρικής», που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με το Μουσείο Ιατρικής και το Ιστορικό Μουσείο.

Το βιβλίο παρακολουθεί περίπου όλη την ιστορική πορεία της ιατρικής σκέψης στον Δυτικό κόσμο, αλλά με μια διαφορετική από τη συνηθισμένη οπτική. Δεν αντιμετωπίζει την ιστορία της ιατρικής ως μια πορεία ανακαλύψεων, αλλά εστιάζει κυρίως στη διερεύνηση διαφορετικών αντιλήψεων σχετικά με τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, τη διατήρηση της υγείας, τις συνθήκες εμφάνισης της αρρώστιας, τις προϋποθέσεις της θεραπείας είτε αυτές εμφανίζονται και επικρατούν σε διαφορετικές εποχές είτε συνυπάρχουν και συγκρούονται μεταξύ τους κατά την ίδια εποχή.

Με τον συγγραφέα Γιώργο Παπαδόπουλο, αφυπηρετήσαντα Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, συζητούν οι Θεοδώρα Αδρακτά, Ψυχίατρος, Γιάννης Μουζάς, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και Διευθυντής του Μουσείου Ιατρικής Κρήτης, Μαρία Βενιέρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ο Γιώργος Νικολακάκης, αφυπηρετήσας Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο ίδιο Τμήμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος