Πρόγραμμα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό

Για δεύτερη σχολική χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, «The Tipping Point», που προσφέρεται σε όλα τα Δημόσια Λύκεια του νησιού, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση μαθητών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα, καθώς και η ενίσχυση των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην επικοινωνία – τηλεδιάσκεψη, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μαθητών και εκπαιδευτικών με επαγγελματίες-πρότυπα (σε τομέα που επιλέγουν οι μαθητές) και ακαδημαϊκούς παγκόσμιας εμβέλειας οι οποίοι λειτουργούν ως μέντορες. Συνδυάζει ψηφιακό γραμματισμό, κοινωνικοποίηση των νέων, “mentoring”, βιωματική μάθηση, ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να αναπτυχθούν, βοηθάει τους μαθητές να προσανατολιστούν επαγγελματικά, τους δίνει τη δυνατότητα να εμπεδώσουν την ισότητα ευκαιριών στην ενημέρωση και τη δημοκρατία.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω πανδημίας, η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να προσφέρει το πρόγραμμα στους μαθητές σε συνεργασία με την ομάδα του «The Tipping Point».

Η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Έφη Κουτεντάκη, συνομίλησε με εκπαιδευτικό και μαθητές του ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν τα παιδιά με μέντορα νευροβιολόγο και θέμα τη «Διαχείριση του άγχους σε καιρό πανδημίας».

Η κα Κουτεντάκη συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, «για το ζήλο και την προσπάθειά τους να συνεχίζουν τη σχολική τους δραστηριότητα εν μέσω πανδημίας και συμβούλεψε τους υποψήφιους να φροντίζουν συνεχώς τη σωματική τους υγεία και την ψυχική τους ηρεμία. Τα όνειρα δεν σταματούν μπροστά σε καμιά δυσκολία και η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει πάντα τους νέους για να μπορούν να τα πραγματοποιήσουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος