Προβλήματα στις συγκοινωνίες προκάλεσαν οι νοτιάδες

Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες προκάλεσε χθες η κακοκαιρία. Λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων δεν επετράπη ο απόπλους των πλοίων, ενώ οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου δεν πραγματοποιήθηκαν.

Το βράδυ οι θυελλώδεις νοτιάδες παρέσυραν το πλοίο «Φαιστός Παλάς» κατά τη διαδικασία κατάπλου και παρά τη βοήθεια των ρυμουλκών, προσέκρουσε στο βόρειο λιμενοβραχίονα. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά- Ηράκλειο- Πειραιάς και πάνω βρισκόταν 270 επιβάτες, 31 επιβατηγά αυτοκίνητα, 10 φορτηγά και 5 δίκυκλα.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση στη δεξιά μάσκα του πλοίου με μικρό ρήγμα μήκους περίπου είκοσι εκατοστών και ύψους πέντε εκατοστών και απόσταση πλέον του ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Το πλοίο έδεσε με ασφάλεια δυτικά του προβλήτα 2 με την συνδρομή τριών ρυμουλκών και μετά τον έλεγχο του τοπικού κλιμακίου επιθεώρησης πλοίων, απαγορεύτηκε  ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης  από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Οι νοτιάδες προκάλεσαν προβλήματα με τις πτώσεις δένδρων και αντικειμένων. Στην περιοχή του Άη Γιάννη Κνωσού ένα δένδρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ δένδρο έπεσε επί της εθνικής οδού Ηρακλείου- Αγίου Νικολάου, στο Κοκκίνη Χάνι, αλλά απομακρύνθηκε από την πυροσβεστική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος