Στην Κρήτη για διήμερη περιοδεία ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Κάλεσμα “αγωνιστικής συμπόρευσης” στους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους του τουρισμού απηύθυνε ο Γ. Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την Κρήτη όπου από σήμερα πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία.
Ο κ. Κουτσούμπας, στην έναρξη της επίσκεψής του στο νησί, συμμετέχει σε
σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενους του κλάδου, στο ξενοδοχείο «Candia Maris» στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Στην Κρήτη για διήμερη περιοδεία ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για μία ανάπτυξη, “ένα τουριστικό θαύμα”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, που “μόνο θαύμα δεν είναι για τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις. Τι σόι θαύμα είναι, η εποχιακή εργασία λίγων μηνών, οι 16 διαφορετικές ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας, η διαμονή σε τρώγλες;”

Επίσης, όπως είπε, δεν είναι όλοι εκτεθειμένοι το ίδιο στις κρίσεις και στα προβλήματα, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι “στην περίπτωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ελήφθησαν υπόψιν οι ανάγκες των μεγάλων ξενοδοχείων και όχι των μικρών και μεσαίων”.

Στην Κρήτη για διήμερη περιοδεία ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

«Ο τουρισμός πρέπει να είναι λαϊκό δικαίωμα και δε μπορεί να είναι εμπόρευμα» τόνισε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, ο οποίος άκουσε στη συνέχεια τους εκπροσώπους των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εργαζομένων στο αεροδρόμιο, των καφεστιατόρων, των εμπόρων, των μαγείρων και των ξεναγών να του περιγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, κάνοντας ορισμένοι από αυτούς λόγο ακόμη και για bullying, για λεκτική και σωματική βία.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση για τους χειρισμούς τους αναφορικά στα εργασιακά, αλλά και σε μια σειρά ακόμη θέματα, όπως το ενεργειακό κόστος, και κάλεσε τους εργαζόμενους σε ομόνοια και συμπόρευση με το ΚΚΕ, το οποίο, όπως είπε “θα συνεχίσει στην Ευρωβουλή, στη Βουλή και στους δρόμους να στηρίζει τους αγώνες για τη δικαίωση των αιτημάτων του κλάδου”.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ, Κουτσούμπας παρέλαβε από τον ποιητή και συγγραφέα Άρη Σταματάκη αρχειακό υλικό της Κατοχής από τις οργανώσεις της Καλαμάτας και άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, που περιλαμβάνει προκηρύξεις, χειρόγραφα φυλακισμένων αγωνιστών κ.α.

Στην Κρήτη για διήμερη περιοδεία ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Στις 8μμ θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του Κόμματος, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Αύριο Κυριακή θα βρεθεί στα Χανιά, όπου στις 8μμ θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του Κόμματος, στο κέντρο «Ευτυχία Παλλάς» στο Κολυμπάρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος