Στόχος η τυποποίηση του ελαιολάδου

Στόχος για την Περιφέρεια Κρήτης είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να εξάγεται το 50% του κρητικού ποιοτικού ελαιολάδου συσκευασμένο, επισήμανε χθες από το Ρέθυμνο, όπου διεξήχθη ο 3ος διαγωνισμός ελαιολάδου, ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Στόχος η τυποποίηση του ελαιολάδουΟ διαγωνισμός που έχει γίνει θεσμός και επιδιώκει την καλύτερη δυνατή προώθηση του κρητικού ελαιολάδου στην εξωτερική και εσωτερική αγορά, ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης των καλυτέρων παραγωγών και τυποποιητών που συμμετείχαν.
Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή αξιολογήθηκαν 81 δείγματα ελαιολάδου, 29 βιολογικής καλλιέργειας και 52 συμβατικής καλλιέργειας. Στον διαγωνισμό δόθηκαν στα βιολογικά ελαιόλαδα δυο χρυσά βραβεία, ένα αργυρό και δυο χάλκινα ενώ στα συμβατικά ελαιόλαδα δόθηκε ένα χρυσό βραβείο ένα αργυρό και τρία χάλκινα.
Στόχος η τυποποίηση του ελαιολάδουΕπίσης έγινε γνωστό ότι ο διαγωνισμός αφορούσε το τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, εσοδείας 2016-2017 συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. Η αξιολόγηση των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε χθες 11 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του διαπιστευμένου από το ΕΣΥΔ εργαστηρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «Ένωση».
Κριτήριο για την αξιολόγηση των δειγμάτων ήταν η ποιότητα των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών (γεύση, οσμή) και η αξιολόγηση τους έγινε με τη χρήση φύλλου που χρησιμοποιείται στον διαγωνισμό «Mario Solinas» που διοργανώνεται από το διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος