Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη – Α. Ζερβού για τα προβλήματα της πόλης

Τα θέματα του δήμου Αγίου Νικολάου, στο σύνολό τους, εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, με το δήμαρχο, Αντώνη Ζερβό, τους αντιδημάρχους και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε, η απουσία σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι, δεδομένου ότι οι πρόσφατα ιδρυθείσες σχολές περιμένουν την έγκριση λειτουργίας τους, το θέμα στέγης και στελέχωσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, καθώς και το ζήτημα της επανασύστασης του αστυνομικού τμήματος Νεάπολης.

Επίσης τέθηκαν στον υπουργό, μεταξύ άλλων, θέματα που σχετίζονται με την παραχώρηση ακινήτων του δημοσίου στο Δήμο, τη χρηματοδότηση του δικτύου ύδρευσης από το φράγμα Αποσελέμη, την επανασύσταση της κοινότητας Μιλάτου, και την ανυπαρξία χρηματοδοτήσεων για την σχολική στέγη.

Ο κ. Πλακιωτάκης, διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ώστε τα θέματα που του τέθηκαν και είναι δίκαια να μπορέσουν να υλοποιηθούν. «Το Λασίθι θα κερδίσει αυτά που του αναλογούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη – Α. Ζερβού για τα προβλήματα της πόληςΚληθείς να σχολιάσει την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα,  έκανε γνωστό, ότι «στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας, είναι η μέγιστη δυνατή ασφάλεια στην ακτοπλοΐα και η αντιμετώπιση της προκλητικότητας της Τουρκίας, με την συνεχή και συνεπή προστασία των θαλασσίων συνόρων μας. Είναι γεγονός ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους για να προωθήσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί στο μέγιστο βαθμό τα κυριαρχικά της δικαιώματα, σ’ όλα τα μήκη και πλάτη, των χερσαίων, θαλασσίων και εναερίων χώρων που μας ανήκουν».

«Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Ναυτιλίας στα θέματα που τέθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης, μας δίνουν τη δυνατότητα να ελπίζουμε σε θετικές εξελίξεις. Θα είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, ώστε να πετύχουμε αυτά που θέλει και δικαιούται ο τόπος», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Νίκος Κοκκίνης, Γιάννης Ανδριώτης και Γιώργος Φιλιππάκης, οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Χαριτάκης, Χάρης Αλεξάκης, Κων/νος Καστελιανάκης, Γιώργος Βάρδας, καθώς και ο γενικός επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος, υποναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος