Συνεργασία για στήριξη επιχειρήσεων

Υπογράφηκε χθες στην Αθήνα, παρουσία υφυπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, η νέα συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για παροχή εγγυήσεων σε μικρές επιχειρήσεις.

Μέσω της συμφωνίας η Παγκρήτια Τράπεζα θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει, σε ορίζοντα πενταετίας, συνολικά 15 εκατομμύρια ευρώ σε περισσότερες από 1.000 μικρές επιχειρήσεις στην Κρήτη, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβασή τους στον τραπεζικό δανεισμό.
Οι δανειολήπτες θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από τα δάνεια με μειωμένο επιτόκιο και χωρίς την παροχή εγγυήσεων, ενώ η Τράπεζα θα στοχεύσει κατά προτεραιότητα σε ανέργους που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, καθώς και σε όσους έχουν συμπεριλάβει καινοτόμες ιδέες στο επιχειρηματικό τους σχέδιο.
Στην ομιλία του ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Χαρίτσης τόνισε τον καίριο ρόλο της Παγκρήτιας στην περιφερειακή οικονομία, ενώ επισήμανε την εμπειρία που φέρει η Τράπεζα στην υλοποίηση τέτοιου είδους προγραμμάτων, λόγω της μακρόχρονης συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος