Συσκέψεις στην Ιεράπετρα για τη νήσο Χρυσή

Συνεχίζονται οι επαφές στο Δήμο Ιεράπετρας για την προστασία της νήσου Χρυσής, με αφορμή και την επικείμενη υπουργική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, για τη διαχείριση του νησιού. Ο δήμαρχος, Θεοδόσιος Καλαντζάκης, συναντήθηκε με το σύλλογο φίλων της Χρυσής, και τον ερευνητή που ασχολείται με την προστασία του κεδροδάσους.

Στην πρώτη συνάντηση με τον Σύλλογο Φίλων της Νήσου Χρυσής, οι Σπύρος Καραντινός και Μιχάλης Σαμπροβλάκης, επισήμαναν κρίσιμα σημεία επί του διαχειριστικού σχεδίου και ενημέρωσαν το Δήμαρχο για την προσπάθεια που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για την προστασία του νησιού.

Η επόμενη συνάντηση του Δημάρχου ήταν με τον ερευνητή του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Παναγιώτη Πετράκη, ο οποίος παρουσία της γενικής γραμματέως του Δήμου, Θεοδώρας Χριστοδούλου, του αντιδημάρχου, Πέτρου Μαστοράκη και του δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Προϊστάκη,  ενημέρωσε για την πορεία της μελέτης που του έχει αναθέσει και χρηματοδοτήσει ο Δήμος για την προστασία του κεδρόδασους της Χρυσής.

Επιπλέον, αποφασίστηκε μία επιτόπου επίσκεψη του Δημάρχου στη νήσο Χρυσή μαζί με τον κύριο Πετράκη και το Σύλλογο, προκειμένου να δουν και να καταγράψουν επιμέρους ζητήματα και παράλληλα να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της μελέτης και οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το κεδρόδασος σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Λασιθίου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Ο κ. Καλαντζάκης μετά το πέρας των συναντήσεων τόνισε: «Συνεχίζουμε τις επαφές μας, ώστε να εμπλουτίσουμε και να ισχυροποιήσουμε τις προτάσεις μας για βελτιστοποίηση του σχεδίου που προτείνει το Υπουργείο για τη διαχείριση και προστασία του νησιού.

Ευχαριστώ τον κ. Πετράκη για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση των συμπερασμάτων του, και το σύλλογο φίλων του νησιού για το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους και την ανιδιοτελή επιθυμία τους να βοηθήσουν στην προστασία και την ανάδειξη της Νήσου Χρυσής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος