Το πρώτο βήμα για το δικαστικό μέγαρο

Ξεκίνησαν οι αρχαιολογικές έρευνες στο οικόπεδο όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, απέναντι από την κεντρική πύλη του λιμανιού της πόλης. Το οικόπεδο καθαρίστηκε και άρχισαν οι ερευνητικές τομές από τους αρχαιολόγους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευρήματα.

Το χώρο επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο οποίος είπε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο των τομών, για να ακολουθήσει η επόμενη φάση που είναι η δημοπράτηση.
Το πρώτο βήμα για το δικαστικό μέγαροΣυγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κ. Κουκιαδάκης ανέφερε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την Κρήτη και το Ηράκλειο. Η Περιφέρεια ανέλαβε την πρωτοβουλία, και την ευθύνη, να κάνει τις τομές που χρειαζόταν οι αρχαιολογία για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη αρχαιολογικών ευρημάτων, που ενδεχομένως θα εμπόδιζαν την δημοπράτηση του έργου. Πιστεύω ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε ολοκληρώσει την ερευνητική προσπάθεια και ευχόμαστε όλοι να μην βρούμε κάτι που θα εμποδίσει την δημοπράτηση του έργου. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο για την οριστική δημοπράτηση του έργου που θα γίνει όπως είπα με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Είναι μία καλή εξέλιξη ότι μπήκε η αρχή και από το Υπουργείο, και μάλιστα μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο προσπαθεί να επισπεύσει τη δική μας προσπάθεια. Μας καθυστέρησαν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά ήδη έχουμε προχωρήσει σημαντικά».
Το οικόπεδο που θα ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο είναι 17 συνολικά στρεμμάτων και η προμελέτη προβλέπει 13 στρέμματα κτιριακές εγκαταστάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος