Εκδηλώσεις το Σάββατο στην Αρχαία Μεσσήνη

Στην πόλη της αρχαίας Μεσσήνης, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια γιορτή που περιλαμβάνει τρεις εκδηλώσεις.

Στις 6 το απόγευμα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, διοργανώνουν τα εγκαίνια του στεγάστρου της Βορειοανατολικής Στοάς του Γυμνασίου, στο πλαίσιο του έργου της ΕΦΑ Μεσσηνίας “Προστασία & Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης”.

Μια ώρα αργότερα θα γίνουν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης “ΑΓΟΡΑ, 11 Γλύπτες στην αρχαία Μεσσήνη”, σε συνδιοργάνωση του καθ. Πέτρου Θέμελη, του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, του καθ. Γιώργου Χουλιαρά και της Ιστορικού Τέχνης Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Τέλος στις 7.30 μ.μ. θα ξεκινήσει η συναυλία της Klaudia Delmer, “Τραγούδι στις Σειρήνες”, (Ηλίας Κατελάνος, Βασίλης Καρράς Billka, Γιώργος Δελλής), σε συνδιοργάνωση της Εταιρείας Αρχαιολογικών Μεσσηνιακών Σπουδών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος