Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Ικανοποιητική η τουριστική κίνηση το τελευταίο τρίμηνο

«Διανύουμε το ” τελευταίο μίλι” της ήδη παρατεταμένης τουριστικής περιόδου και μπορούμε να πούμε ότι είναι ικανοποιητική η εικόνα – σε σχέση με τις συνθήκες πάντα- που είχαμε από τις κρατήσεις τον Ιούλιο, τον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο» είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Καλαμάτας.
Τόνισε ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία του νομού τον Ιούλιο ήταν 65%, τον Αύγουστο 95% και τον Σεπτέμβριο 60% και μάλιστα ειδικά ο Σεπτέμβριος κινήθηκε με τουρίστες από Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία. «Βέβαια μην ξεχνάμε ότι και αυτοί οι επισκέπτες προέρχονται από χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πανδημία, όπως αντιμετωπίζει και η δική μας, ωστόσο όσοι είχαν αποφασίσει να ταξιδέψουν προτίμησαν την περιοχή μας. Η κατάσταση που επικρατεί παντού λόγω του covid είναι το βασικότερο αντικίνητρο για τον τουρισμό» συμπλήρωσε ο κ. Καραλής.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, εστίασε στο συνέδριο των Γερμανών ταξιδιωτικών πρακτόρων που θα διεξαχθεί στη Μεσσηνία στο τέλος Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πρέπει να επικοινωνηθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας στη Γερμανική αγορά που είναι ισχυρή.
Τέλος, σημείωσε ότι με τη στήριξη της Περιφέρειας θα πρέπει να διοργανωθεί και ένας ετήσιος θεσμός Ελληνογαλλικής φιλίας, ώστε και μέσω αυτού να αυξηθεί το ενδιαφέρον των Γάλλων επισκεπτών για τη Μεσσηνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος