Επτά χρόνια ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ – Προστασία και Περίθαλψη Άγριων Ζώων (video)

Εφτά χρόνια ζωής έκλεισε τον περασμένο Δεκέμβριο το Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής που οραματίστηκε και ξεκίνησε το 2014 στο χωριό του, τον Πύργο Τριφυλίας, ο Γιώργος Γεωργακόπουλος με τη βοήθεια της Ματίνας Πάλλη.

Για το έργο που έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια το Σωματείο, μίλησαν στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ 1 «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» , ο ιδρυτής του, Γιώργος Γεωργακόπουλος καθώς και ένας απ’ τους εθελοντές του, ο κτηνίατρος απ’ τους Γαργαλιάνους Μιχάλης Διαμαντόπουλος.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα έχουν φιλοξενηθεί απ’ το ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ. 2.815 άγρια ζώα, όλων των ειδών ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι η επανένταξη τους, στο φυσικό τους περιβάλλον αγγίζει το 66%. Στην εκπομπή «φιλοξενήθηκε» και μια μικρή γερακίνα, που έφτασε στους Γαργαλιάνους από τα Κρέστενα Ηλείας τραυματισμένη, και σήμερα επέστρεψε στο φυσικό της Περιβάλλον, έχοντας επουλώσει τις πληγές της.

Σκοπός του ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ. είναι να συμβάλλει στην προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής, στην περίθαλψη και αποκατάσταση τραυματισμένων και ανήμπορων ειδών της άγριας πανίδας, στη προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας και (δ) στην προστασία των πολιτών από ζωοανθρωπονόσους.

Ακρογωνιαίο λίθο του Σωματείου αποτελεί ο σεβασμός στις διάφορες μορφές ζωής που απαντώνται στον πλανήτη και του ρόλου τους στα ποικίλα οικοσυστήματα που αναπτύσσονται σε αυτόν. Πρωτεύουσα θέση κατέχει φυσικά και ο ίδιος ο άνθρωπος ο οποίος ωφελείται ποικιλοτρόπως από τη συμβίωσή του με τους άλλους οργανισμούς χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να επιβιώσει .

Σήμερα στις εγκαταστάσεις του φιλοξενεί 355 ζώα: θηλαστικά, πουλιά και ερπετά. Κάθε ζώο σε δικό του χώρο, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις που επιβάλει η σωματική του κατάσταση και οι ιδιαιτερότητες του είδους του. Οι ανάγκες σε τροφές, φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα και υλικά επισκευών και νέων κατασκευών είναι μεγάλες και καθημερινές.

Το ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ. είναι επισκέψιμο. Απαραίτητη προϋπόθεση να επικοινωνήσετε μαζί τους για ραντεβού.
Οι υπεύθυνοι του Κέντρου, ο Γιώργος Γεωργακόπουλος και η Ματίνα Πάλη έχουν σπουδάσει Avian Care and Medicine- University of Tennessee College of Veterinary Medicine και η Ματίνα επιπλέον συμπεριφορά ζώων, μικροβιολογία και βοηθός κτηνιάτρου.

Στοιχεία επικοινωνίας:
24ΩΡΑ τηλ. 2763041446 – 6985620111, διεύθυνση: Πύργος Τριφυλίας, 24400, Μεσσηνία,
Facebook: https://www.facebook.com/keppazgr ,
email: keppazgr@gmail.com.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Γαζούλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος