Αναβολή της παράστασης «Έξι» στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης

Αναβολή της παράστασης «Έξι» στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στο πλαίσιο του του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι η παράσταση «Έξι», που είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης από την εταιρεία παραγωγής Womo στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2021, αναβάλλεται λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου στη Μεσσηνία, όπου εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (μίνι lockdown).

Η παράσταση “ΕΞΙ” στηρίζεται σε τραγούδια που καταγράφηκαν τον 19ο αιώνα και συνδέονται με αντίστοιχα λαϊκά έθιμα, που ακολουθούν τον ετήσιο κύκλο των εορτών αλλά και την πορεία ενηλικίωσης της γυναίκας όπως απεικονίζεται στη λαϊκή παράδοση, από τα έθιμα της περπερούνας, της κούνιας, του κλήδονα, του γάμου, στο τρυφερό νανούρισμα και το σπαρακτικό Μοιρολόι της Παναγίας.

Πρόκειται για μια σειρά έργων της Μάρθας Μαυροειδή αποκλειστικά για φωνές, τα οποία χρησιμοποιούν σαν πρώτη ύλη τα παραδοσιακά τραγούδια, και επεξεργάζονται στίχους, μελωδίες και μοτίβα, δημιουργώντας μία μουσική νέας υφής. Τα έργα αφομοιώνουν μελωδικό και ποιητικό υλικό από παραδοσιακά μονοφωνικά τραγούδια, δημιουργώντας μια νέα πολυφωνία η οποία εμπνέεται από την τροπικότητα της παραδοσιακής μουσικής, συνδυάζοντας την με σύγχρονη αρμονία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος