Καλαμάτα: 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας αποτελεί πλέον ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για την πόλη της Καλαμάτας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Αποτελεί μια καινοτόμα δράση για τη Νότια Ελλάδα και αφιερώνεται σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ένας από τους κεντρικούς άξονες της διοργάνωσης είναι η σύνδεση της τέχνης του κουκλοθέατρου με την εκπαίδευση. Η προσφορά παραστάσεων θεάτρου κούκλας, που προβάλλουν σημαντικά κοινωνικά μηνύματα επιδιώκει να προάγει τόσο την ψυχαγωγία όσο και την ενσυναίσθηση των νέων ανθρώπων.

Η οργάνωση μέχρι τώρα γίνεται εθελοντικά και αφιλοκερδώς από τους ανθρώπους της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας με γενικό στόχο την πολιτιστική άνθιση της περιοχής και ειδικότερα την προώθηση της μαγικής τέχνης του κουκλοθέατρου.

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας θα έχει διάρκεια 8 ημερών και θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 10 Οκτωβρίου 2021.

Από τις 10 Φεβρουαρίου έχουν ολοκληρωθεί οι 48 αιτήσεις συμμετοχής των θιάσων κουκλοπαικτών στο Φεστιβάλ και η οργανωτική επιτροπή έχει επιλέξει 27 θιάσους από την Ελλάδα, το Βερολίνο, την Πράγα, τη Μασσαλία και τη Βουλγαρία.

Μέσα στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν 49 παραστάσεις από 66 κουκλοπαίκτες, 10 εργαστήρια – σεμινάρια, 3 δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους και 2 εκθέσεις θεατρικής κούκλας. Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα όχι μόνο στην Καλαμάτα, αλλά και σε πόλεις της Πελοποννήσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος