Καλαμάτα: Ένα διήμερο στη Μονεμβασιά με τον ΕΟΣ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας (ΕΟΣ) διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου, ένα διήμερο απόδρασης στην επιβλητική Μονεμβασιά, στον πέτρινο Φάρο του Καβομαλιά και σε ένα από τα ομορφότερα σε διάκοσμο Ελληνικά σπήλαια, το Σπήλαιο Καστανιάς που βρίσκεται καλά κρυμμένο στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου.

Πρόγραμμα:
1η ημέρα: Σάββατο (28/5) – Καλαμάτα, Σπήλαιο Καστανιάς, Βελανίδια, Φάρος Καβομαλιά

Αναχώρηση στις 6:30 το πρωί από την Καλαμάτα με προορισμό το Σπήλαιο Καστανιάς, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας. Ο εσωτερικός του διάκοσμος είναι γεμάτος με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, σε μοναδικούς συνδυασμούς χρωμάτων και μορφών. Αμέσως μετά, από τα Βελανίδια, θα ξεκινήσει η πεζοπορία προς τον Φάρο του Καβομαλιά. Τα Βελανίδια θυμίζουν μικρό κυκλαδίτικο χωριό που είναι κρεμασμένο στα βράχια του νοτιότερου άκρου του Πάρνωνα, συγκεκριμένα του όρους Κριθίνα, ατενίζοντας το Μυρτώο Πέλαγος.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Βελανίδια – Φάρος Καβομαλιά
Το μονοπάτι της πεζοπορίας ξετυλίγεται μερικές δεκάδες μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και πάνω σε βραχώδη βουνοπλαγιά. Ο Φάρος που κατασκευάστηκε το 1883, έχει ύψος πύργου τα 15 μέτρα και εστιακό ύψος τα 40 μέτρα. Ανήκει στους λιθόκτιστους φάρους πελαγοδρομίας με εμβέλεια τα 17 ναυτικά μίλια, καθιστώντας τον έναν από τους σημαντικότερους φάρους του Ελληνικού Φαρικού Δικτύου.
Βαθμός Δυσκολίας: 1 – Ώρες Πορείας: 4 +/-

2η ημέρα: Κυριακή (29/5) – Σπήλαιο Καστανιάς, Άγιος Φωκάς
Η εντυπωσιακή αυτή διαδρομή ενώνει τη χερσόνησο του Μαλέα με την περιοχή της Μονεμβασιάς. Ξεκινά από το Σπήλαιο Καστανιάς και διαγράφοντας πορεία παράλληλα στη θάλασσα καταλήγει στον γραφικό Άγιο Φωκά.
Βαθμός Δυσκολίας: 1 – Ώρες Πορείας: 4 +/-

Στη συνέχεια, ο Σύλλογος θα επισκεφτεί τη μεσαιωνική πόλη της Μονεμβασιάς ,που βρίσκεται κάτω από έναν αγέρωχο και επιβλητικό βράχο 300 μέτρων, το Μουσείο, το ναό του Ελκόμενου Χριστού που βρίσκεται στην πλατεία του κάστρου, την Παναγία Χρυσαφίτισσα, το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου και την εκκλησία που βρίσκεται στην Άνω Πόλη.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Γ. Στεφανούρης , τηλ. 6937328781

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος