Καλαμάτα: Έρχεται το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Με 70 ταινίες από 36 χώρες, τρία αφιερώματα, πρωινή εκπαιδευτική ζώνη, επίσημους προσκεκλημένους αλλά και διαδικτυακές προβολές, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έρχεται από τις 8 έως τις 17 Απριλίου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας. Συμμετέχουν οι πόλεις: Άργος, Ναύπλιο, Ξυλόκαστρο, Πάτρα, Ακράτα, Τρίπολη, Δημητσάνα, Σπάρτη, Γύθειο, Αμαλιάδα, Φιλιατρά.

Τα Αφιερώματα
– «Πολιτισμοί της Υποσαχάριας Αφρικής», Το αφιέρωμα περιλαμβάνει 10 ταινίες ντοκιμαντέρ.
– Αφιέρωμα στην Ισότητα: Το καθιερωμένο αφιέρωμα στην Ισότητα των δύο φύλων περιλαμβάνει φέτος 13 ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, που θα αξιολογηθούν από Διεθνή Κριτική Επιτροπή.
Τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν η Natalie Halla, ο Robert Rombout, και η Καλλιόπη Λεγάκη.
– Αφιέρωμα στη Natalie Halla: Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου τιμά την πολυβραβευμένη Αυστριακή σκηνοθέτιδα, Natalie Halla, προβάλλοντας 5 ταινίες της. Παράλληλα η δημιουργός, που είναι και επίσημη προσκεκλημένη του Φεστιβάλ, θα παραδώσει masterclass για τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο, και θα επισκεφθεί τα Μουσικά Σχολεία Άργους και Kαλαμάτας, όπου θα συνομιλήσει με τους μαθητές, με αφορμή το ντοκιμαντέρ της “Ο Διάδοχος του Λιστ” (The Heir of Lizst).

Οι Διεθνείς και Εγχώριοι Προσκεκλημένοι
– H Natalie Halla (Αυστρία), Robert Rombout (Ολλανδία), σκηνοθέτης, Δρ. Ιάκωβος Παναγόπουλος, σκηνοθέτης και διδάσκων στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καλλιόπη Λεγάκη, σεναριογράφος και σκηνοθέτις.

Εκπαιδευτική Ζώνη
Η καθιερωμένη εκπαιδευτική ζώνη επιστρέφει στις κινηματογραφικές και σχολικές αίθουσες από τις 9 έως τις 17 Απριλίου, με 19 νέα εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ. Καθημερινά, από τις 09:00 έως τις 13:00 μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να παρακολουθούν ταινίες εκπαιδευτικού περιεχομένου.
– Η πρωινή ζώνη θα λειτουργεί αποκλειστικά για σχολεία και θα λάβει χώρα στην Καλαμάτα αλλά και σε Πάτρα, Τρίπολη, Ακράτα, Αμαλιάδα, Άργος, Ναύπλιο, Ξυλόκαστρο, Σπάρτη και Φιλιατρά.

Οι Διαδικτυακές Προβολές
Είκοσι πέντε επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος θα προβληθούν δωρεάν στην πλατφόρμα peloponnisosdocfestival.com από τις 08/04 στις 10:00, μέχρι τις 18/04 στις 24:00.
Με μια απλή εγγραφή στην ιστοσελίδα, μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να δει όσες ταινίες θέλει δωρεάν.

Από φέτος το Φεστιβάλ προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως
καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική αναπηρία, να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.

Η είσοδος στις προβολές του Φεστιβάλ είναι – όπως πάντα- ελεύθερη, με σειρά προσέλευσης και με τις ισχύουσες υγειονομικές οδηγίες για τον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος