Καλαμάτα: Λειτουργία ομίλων στο Πειραματικό Γυμνάσιο

Στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας θα λειτουργήσουν όμιλοι δημιουργικότητας και καινοτομίας κατά το σχολικό έτος 2021-2022, οι οποίοι αποτελούν μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να ασχοληθούν με γνωστικά αντικείμενα και θεματικές ενότητες, που ταυτίζονται με τα ενδιαφέροντά τους ή ανιχνεύουν και αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι όμιλοι σχεδιάστηκαν με στόχο, να βοηθήσουν τον μαθητή να ανακαλύψει και να αναπτύξει δεξιότητες απαραίτητες για τη διαμόρφωση μιας ολιστικής προσωπικότητας, να εμπλουτίσουν το προφίλ του μαθητή και να συμβάλλουν στη μετέπειτα ακαδημαϊκή και επαγγελματική του πορεία.
Οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας, καθώς και των κοντινών σχολικών μονάδων μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2021. Ο κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι δύο ομίλους. Η φόρμα υποβολής αίτησης επιτρέπει την επιλογή μέχρι τριών ομίλων από τους οποίους οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μέχρι δύο κατά σειρά προτεραιότητας εφόσον είναι δυνατόν.
Ο τρόπος λειτουργίας και η εγγραφή μαθητών από άλλες σχολικές μονάδες θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό ενδιαφερόμενων μαθητών και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαδικασία δήλωσης και συμμετοχής:
– Παρουσίαση ομίλων: Οι μαθητές παρακολουθούν ενημέρωση από τους υπευθύνους των ομίλων για το περιεχόμενο και τους στόχους κάθε ομίλου.
– Δήλωση συμμετοχής: Οι γονείς ενημερώνονται σχετικά με τις επιλογές των ομίλων και συμπληρώνουν την δήλωση, σημειώνοντας την 1η, 2η και 3η προτίμηση των μαθητών.
Ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά Όμιλο είναι είκοσι.
Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 θα λειτουργήσουν εννέα όμιλοι δημιουργικότητας και καινοτομίας στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας και τέσσερα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος