Καλαμάτα: Ο Αρχιεπίσκοπος παρών στην γιορτή του κ. Χρυσοστόμου

Στην Καλαμάτα, βρέθηκε χθες το βράδυ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την ονομαστική εορτή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κ. Χρυσοστόμου.

Ο κ. Ιερώνυμος, φθάνοντας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, δήλωσε πως η επίσκεψή του στην Καλαμάτα, γίνεται για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη, “υγεία και δύνανη” ώστε να συνεχίσει το “λαμπρό”, όπως το χαρακτήρισε, έργο του στη Μητρόπολη, την Ελλαδική Εκκλησία και τοπ Πανεπιστήμιο.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των ονομαστηρίων του κ.Χρυσόστομου, συμμετείχαν επίσης χθες οι μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Λαρίσης Ιγνάτιος, Ιλίου Αθηναγόρας και Μεγάρων Κωνσταντίνος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κώστας Ψυχάρης, σε δήλωσή του σημείωσε ότι είναι «ημέρα τιμής και χαράς για το πλήρωμα της εκκλησίας. Σήμερα για τον επίσκοπο της τοπικής εκκλησίας μιλούν οι άλλοι, ας περιοριστούμε στις ευχές για μέρες πολλές, έτη πολλά, με υγεία δύναμη και κάθε καλό στην πορεία της αρχιερατικής του διακονίας. Τον ευχαριστούμε για όσα εμφανώς και αφανώς έχει προσφέρει στον τόπο. Στη σημερινή προσπάθεια αμφισβήτησης και ισοπέδωσης των πάντων έχουμε την ανάγκη επισκόπων δίπλα μας όπως του αγίου Μεσσηνίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος