Καλαμάτα: Παρατείνεται η διάρκεια της έκθεσης «Ήρωες από μέταλλο»

Η αθρόα προσέλευση επισκεπτών και φιλότεχνου κοινού της έκθεσης του Νίκου Φλώρου «Ήρωες από Μέταλλο», που φιλοξενείται στο χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» στην πόλη της Καλαμάτας, οδήγησε στην παράταση της έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Η επετειακή έκθεση του διεθνούς φήμης γλύπτη, Νίκου Φλώρου, «Ήρωες από Μέταλλο», είναι επισκέψιμη, ήδη από τις αρχές Αυγούστου, στην οδό Σταδίου 64 στην Καλαμάτα. Αν και η διάρκειά της είχε οριστεί έως το τέλος Οκτωβρίου, καθώς ο διάσημος εικαστικός έχει ήδη δεχθεί προσκλήσεις για να την παρουσιάσει στο εξωτερικό, εντούτοις το ενδιαφέρον του κοινού από όλη την Ελλάδα οδήγησε στην παράτασή της μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Στόχος είναι να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι να επισκεφτούν την έκθεση και να δουν από κοντά τα μεγαλοπρεπή έργα του Νίκου Φλώρου, που αναπαριστούν ήρωες και σύμβολα της ελληνικής επανάστασης, σε μία αρμονική συνύπαρξη με τις ελληνικές ενδυμασίες της μόνιμης Συλλογής «Βικτωρία Γ. Καρέλια». Οι δύο συλλογές έχουν κοινό άξονα την ιστορία και την παράδοση, δημιουργώντας μία σύμπνοια πατροπαράδοτου και σύγχρονου, παρελθόντος και παρόντος, υφάσματος και μετάλλου.

Μετά το τέλος Δεκεμβρίου 2021, η έκθεση θα ταξιδέψει στο εξωτερικό, εξυμνώντας την επανάσταση, τον ηρωισμό, την Ελλάδα και την Ελευθερία.

Η έκθεση (Σταδίου 64, Καλαμάτα) είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά εκτός Δευτέρας.
Ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη – Σάββατο 9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.
Τετάρτη και Σάββατο 5:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ. και
Κυριακή 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.
Πληροφορίες στα τηλ. 27210-86923 και 27210-86927 και στο vgkareliascollection.com.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος