Καλαμάτα: Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας γιορτάζει την απελευθέρωση της από τον Οθωμανικό ζυγό

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η Καλαμάτα γιορτάζει αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου, την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό και την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Στις 3.20 μετά το μεσημέρι θα γίνει ο τερματισμός του “Δρόμου Θυσίας” και στις 3.25 η άφιξη της φλόγας από τη Μονή Βελανιδιάς. Ακολουθεί η άφιξη της σημαίας της Επανάστασης στην πλατεία 23ης Μαρτίου, η αφή της φλόγας στο βωμό και η έπαρση της σημαίας της Επανάστασης.

Στις 3.35 θα προσέλθει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ πέντε λεπτά αργότερα θα ξεκινήσει η δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσοστόμου.

Στις 4 μ.μ. θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων του ’21 και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης.

Μετά το προσκλητήριο οπλαρχηγών που συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Καλαμάτας και την κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 4.20 θα αρχίσει η αναπαράσταση της κατάληψης της πόλης και στις 5 μ.μ. θα γίνει η παρέλαση μαθητών σχολείων και οπλαρχηγών με τις ομάδες τους.

Στις 6.30 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε επίτιμη δημότη Καλαμάτας.

Στις 8 το βράδυ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η συναυλία: “Η Μικρασία της κυρα-Δόμνας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος