Καλαμάτα: Παρουσίαση του παραμυθιού «Σεκέρ Μπέημ» στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη

Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας- Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, παρουσιάζει στο παιδικό και το μουσικό τμήμα της βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Σμύρνη το παραμύθι της Ανατολίας «Σεκέρ Μπέημ» το Σάββατο (22 Οκτωβρίου 2022) στις 20:00, στον 5ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Λίγα λόγια για το παραμύθι :
Οι ξακουστές παραμυθούδες της πιο όμορφης Πόλης όλων, της Κωνσταντινούπολης, η Σουλτάνα και η Νενέ μας υποδέχονται και μας αφηγούνται μια ξεχωριστή ιστορία…κι αν είστε καλά ‘’παιδιά’’, θα σας τρατάρουν και το κατιτί σας τζιέρια μας. «…Να μου πάρετε, 40 τσουβάλια ζάχαρη, 40 τσουβάλια αλεύρι, 40 κρισάρες και 40 σκάφες και να με κλείσετε 40 μέρες μέσα σε ένα δωμάτιο για να πλάσω μόνη μου τον άντρα που θα πάρω… είπε η Πριγκίπισσα!»

Μια πεισματάρα πριγκίπισσα, ένας αλευρένιος άντρας, μια μάγισσα τρομερή, ένα βελανίδι, ένα καρύδι & ένα αμύγδαλο! Από την Κωνσταντινούπολη σεργιάνι σε μακρινούς τόπους της Ανατολίας. Ένα δραματοποιημένο παραμύθι για την πραγματική αγάπη, την ζήλια αλλά και την πίστη. Για μικρά παιδιά από 5 έως και 10 ετών και μεγάλα παιδιά έως και πάνω από 100.

*Με ελεύθερη είσοδο. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η κράτηση γίνεται τηλεφωνικά στο 27210-22607.

Υπενθυμίζεται πως οι δράσεις με τίτλο «Σμύρνη, 100 χρόνια αναμνήσεις» είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, του Συλλόγου Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μ.Σ.Κ., της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας και της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας.
Στην επετειακή έκθεση για την Σμύρνη συμμετέχουν και οι:
Σύλλογος Κυριών Καλαμάτας, Ένωση Μικρασιατών Μεσσηνίας η Ιωνία και το Διεθνές Πολιτιστικό Ίδρυμα Λεβαντίνων, Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας.
Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και οι δράσεις τελούν υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.
Χορηγός: Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος