Καλαμάτα: Συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη

Με την ταινία “Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν” συνεχίζει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας/ Filmhouse τις προβολές της, σήμερα Πέμπτη (23 Δεκεμβρίου), στο Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας στις 9.30 μ.μ..

“Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν – A Tree Grows in Brooklyn” (1945)
σκηνοθεσία: Elia Kazan
παίζουν: Dorothy McGuire, Joan Blondell, James Dunn

Στις αρχές του 20ού αιώνα, στη φτωχική συνοικία του Μπρούκλιν, η δεκατριάχρονη Φράνσι ονειρεύεται να τελειώσει το σχολείο και να γίνει συγγραφέας, αλλά τα οικονομικά της οικογένειάς της καθιστούν δύσβατη την πορεία της προς τη μόρφωση και την ολοκλήρωση.

Η ταινία έκανε τεράστια επιτυχία (ήταν μέσα στις πέντε εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς) και προτάθηκε για δύο Όσκαρ αποσπώντας τελικά το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Τζέιμς Νταν, ενώ η μικρή Πέγκι Αν Γκάρνερ έλαβε τιμητικό βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ερμηνεία από νεαρή ηθοποιό. Το 2010 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.

*Η είσοδος στην αίθουσα γίνεται με Πιστοποιητικό Εμβολιασμού (με το πέρας 14 ημερών από την ολοκλήρωση) ή με Πιστοποιητικό Νόσησης. Επίσης, για την είσοδο απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος