Καλαμάτα: Tο καλοκαιρινό «Showcase Festival-Ανάδειξης Δημιουργίας» επιστρέφει δυναμικά

Το καλοκαιρινό «Showcase Festival» μετά την αναβολή της περσινής διοργάνωσης λόγω πανδημίας, επιστρέφει δυναμικά και ανοίγει και πάλι τις «πόρτες» του την Παρασκευή, 9 Ιουλίου, στον υπαίθριο χώρο της προκυμαίας του λιμανιού Καλαμάτας.

Το 2ο Φεστιβάλ Ανάδειξης Δημιουργίας και Προβολής Ταλέντου Μουσικών και χορευτικών σχημάτων, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για την οργάνωση και το σχεδιασμό του, θα πραγματοποιηθεί χάρη στην αγάπη και στήριξη των ανθρώπων από τα καλλιτεχνικά εκπαιδευτήρια.
Το Showcase Festival – Music & Dance Art Performances, φέτος με την επανεκκίνησή του για άλλη μια χρονιά στην πόλη της Καλαμάτας, στοχεύει να επανασυστήσει στο νεανικό κοινό την αναγκαιότητα επαφής του με την τέχνη της μουσικής και του χορού.

Μετά από ανοιχτή πρόσκληση, οι επιλεγμένες μουσικοχορευτικές performances θα παρουσιαστούν σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα καλλιτεχνικής παραγωγής 2 ωρών, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Νίνας Δράκου. Προσκεκλημένη η πολυβραβευμένη χορευτική ομάδα Αθηνών από το Σύλλογο “ΑΣ Πρωτοπορία – Ελληνοαγγλική Αγωγή”, στην έναρξη του Φεστιβάλ, αλλά και άλλοι εξαιρετικοί καλλιτέχνες και ιδιαίτεροι καλεσμένοι, επαγγελματίες από την Αθήνα και τη Γερμανία, σε πρώτη εμφάνισή τους στην Καλαμάτα που θα απογειώσουν το φαντασμαγορικό θέαμα.
Το Showcase Festival προσελκύει χορευτές, τραγουδιστές και μουσικούς και από όλες τις περιοχές της Ελλάδος και βραβεύει την καλλιτεχνική δημιουργία των ομάδων χορού και μουσικής καθώς και το έργο των εκπαιδευτών τους και απονέμει διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

O Σύλλογος Διοργάνωσης στηρίζει την Κιβωτό του Κόσμου “Κωνσταντίνος Καρέλιας” στην Καλαμάτα, για την ενίσχυση του μεγάλου φιλανθρωπικού έργου της. Για το λόγο αυτό, στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος