Καλαμάτα:Εκδηλώσεις από το Δημοτικό Ωδείο

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας κλείνει 35 χρόνια λειτουργίας το 2020 και ξεκινά τη χρονιά δυναμικά και μουσικά.

Το Σάββατο (11 Ιανουαρίου ) στις 21:00, στο Αμφιθέατρο Θ.Αγγελόπουλος (Αριστομένους 95) μία μοναδική παράσταση με τίτλο “Η Μουσική των ποιητών” στην οποία συνεργάζονται τρεις εξαιρετικοί καλλιτέχνες.
Στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, η Κατερίνα Παλαιολόγου στο τραγούδι, η Παναγιώτα Ηλιοπούλου στην αφήγηση και ο Αντώνης Κουφουδάκης στην κιθάρα θα παρουσιάσουν τέσσερις κύκλους τραγουδιών σπουδαίων ποιητών αλλά και σπουδαίων συνθετών.
Ο Γ. Ρίτσος, ο Ο. Ελύτης και ο Ν. Γκάτσος συναντούν τον Μ. Θεοδωράκη, τον Στ. Γυφτάκη και τον Μ. Χατζιδάκι αντίστοιχα ενώ την παράσταση “Η Μουσική των ποιητών” συμπληρώνουν τέσσερα παραδοσιακά Ισπανικά ποιήματα μελοποιημένα από τον F.G.Lorca.
Γενική είσοδος: 5 Ευρώ.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από την γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας:
9 -10 Ιανουαρίου 15:00-21:00
11 Ιανουαρίου 09:00-14:00
Καθώς και μία ώρα πριν την παράσταση στο Αμφιθέατρο Θ.Αγγελόπουλος.

Στην συνέχεια την Κυριακή (12 Ιανουαρίου ) στις 7:00 το απόγευμα στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης, στην τρίτη στην σειρά διάλεξη, με θέμα αυτή την φορά την “Αναγέννηση”. Ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης θα παρουσιάσει όλες τις πτυχές αυτού του φαινομένου που άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας.

“Ο αιώνας μας, η χρυσή μας εποχή, ξανάφερε στο φως της ελεύθερες τέχνες που είχανε σχεδόν αφανιστεί, τη γραμματική, την ποίηση, τη ρητορική, τη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και το αρχαίο άσμα της λύρας του Ορφέα. Και όλα αυτά στην Φλωρεντία!” γράφει, γεμάτος υπερηφάνεια στο τέλος του 15ου αιώνα ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Μαρσίλιο Φιτσίνο. Και πώς αλλιώς να περιγράψει καλύτερα κανείς το φαινόμενο αυτό που ονομάζεται Αναγέννηση;

Ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης, συνθέτης, επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και Αντεπιστέλλον μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής παρουσιάζει τον κύκλο διαλέξεων “Εξ-Ιστόρηση των Τεχνών στην Ευρώπη” σε οκτώ δίωρα μαθήματα, μια Κυριακή κάθε μήνα, από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι και τον Ιούνιο του 2020.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος