Mεσσηνία: Σταθεροποιημένη η εικόνα των νέων κρουσμάτων

Σταθεροποιημένη -αν και αυξητική ως προς τον αριθμό νέων κρουσμάτων Covid-19- εμφανίζεται το τελευταίο δεκαήμερο η εξέλιξη της πανδημίας στη Μεσσηνία. Ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε 13 νέα κρούσματα το Σάββατο, 14 την Παρασκευή και μόλις 1 χθες, με τους ειδικούς να αποδίδουν αυτή την αύξηση στο γεγονός πως έχουν αυξηθεί και τα τεστ ανίχνευσης, κάτι που δίνει μια περισσότερο ξεκάθαρη εικόνα σε κάθε περιοχή.

Από το περασμένο Σάββατο, εξάλλου, ξεκίνησε η καθημερινή λειτουργία του σταθερού σημείου των ελέγχων και στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, σε «σπιτάκι» απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο. 210 τεστ έγιναν εκεί κατά την πρώτη μέρα και στο σύνολό τους ήταν αρνητικά. Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο σημείο στην Κεντρική Πλατεία θα λειτουργεί καθημερινά για δωρεάν τεστ σε όποιον πολίτη το επιθυμεί, από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3.30 το απόγευμα. Τις ίδιες ώρες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στο άλλο σταθερό σημείο ελέγχων της Καλαμάτας, στο Μέγαρο Χορού της πόλης.

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα διενεργούν ελέγχους:
Σήμερα, Δευτέρα, στο Ασπρόχωμα στην εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών και στα Γιαννιτσάνικα στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φαραί». Αύριο, Τρίτη, στο Καλάμι του Ασπροχώματος στον χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου, την Τετάρτη στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, την Πέμπτη δε θα γίνουν τεστ λόγω της εθνικής γιορτής, ενώ την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στη Μεθώνη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Παραλίας και για μία ακόμα φορά στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

Όσον αφορά την εικόνα που παρουσίαζε χθες το νοσοκομείο της Καλαμάτας, είναι θετικό το γεγονός πως εμφανίζεται μία σχετική αποκλιμάκωση, με 25 νοσηλευόμενους στην κλινική Covid και 2 διασωληνωμένους στη ΜΕΘ, παρά το ότι τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα σε γυναίκες στη Μαιευτική Κλινική, όχι όμως και στα νεογνά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος