Μεσσηνία: Ξεκινά το πρόγραμμα της φετινής δακοκτονίας

Ξεκινά (με σημαντική καθυστέρηση για φέτος) το πρόγραμμα της δακοκτονίας στο νομό Μεσσηνίας, καθώς συμφωνα με τα όσα τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, πιθανότατα και από αύριο (Τετάρτη), θα ξεκινήσει ο πρώτος “από αέρος” ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, ιδιαίτερα για τις παραλιακές περιοχές του νομού μας, οι οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερη αύξηση δακοπληθυσμών σε σχέση με τις πιο ορεινές περιοχές.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες θα αξιολογήσουν και τα τελευταία δείγματα που προκύπτουν από την ανάρτηση των παγίδων ελέγχου των δακοπληθυσμών. Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας στη χθεσινή της συνεδρίαση, αποφάσισε επίσης για τα τμήματα των κοινοτήτων που δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά (Προσήλιο, Νομιτσί – Θαλάμες, Εύα – Καλαμαρά, Βελίκα, Αγριλόβουνο και Ανδανία – Φίλια – Λουτρό), να εφαρμοστεί η διαδικασία της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, επειδή ο προϋπολογισμός ανά τμήμα κοινοτήτων είναι κάτω των 80.000 €.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ελέγχου των δακοπληθυσμών με την πραγματοποίηση ικανού αριθμού αναρτήσεων και αλλαγών παγίδων για την ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας. Τέλος προχωρά και η διαδικασία πρόσληψης τομεαρχών δακοκτονίας, συγκεκριμένα σήμερα (Τρίτη) λήγει η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους και άμεσα προχωρούν και οι προσλήψεις προσωπικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος