Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός «Τα Δέντρα Μιλούν»

Το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ’21 προσκαλεί τους μαθητές όλης της χώρας να να συμμετάσχουν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Τα Δέντρα Μιλούν».

Το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ’21 ενέταξε και σηματοδότησε 27 υπεραιωνόβια δέντρα της Πελοποννήσου που αφηγούνται σημαντικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης. Τα δέντρα αυτά – ελιές, πλατάνια, φοίνικες, δρύες και βελανιδιές που υπήρχαν ήδη στην Πελοπόννησο από τις αρχές του 19ου και υπήρξαν «μάρτυρες» ιστορικών γεγονότων –αποτελούν την βάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού «Τα Δέντρα Μιλούν», για μαθητές ηλικίας 10 έως 14 ετών (Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού καθώς και των τάξεων του Γυμνασίου), που απευθύνεται σε μεμονωμένους συμμετέχοντες και σχολεία.

Με έμπνευση από το εκπαιδευτικό υλικό που είναι διαθέσιμο στην σελίδα του προγράμματος ΜΟΡΙΑΣ ’21 (https://www.morias21.com/ekpaideytiko-programma-ta-dentra-miloyn/), οι μαθητές καλούνται να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό δημιουργώντας τη δική τους ιστορία, υποβάλλοντας πρωτότυπο υλικό σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω τρεις κατηγορίες:

1. Δημιουργία πρωτότυπου βίντεο γυρισμένου με συσκευή κινητού τηλεφώνου σε μορφή .mp4 ή .mov, με μέγιστη διάρκεια 5 λεπτά.
2. Δημιουργία πρωτότυπου podcast, σε μορφή .mp3, με μέγιστη διάρκεια 5 λεπτά.
3. Δημιουργία πρωτότυπης ποιητικής σύνθεσης, με μέγιστο αριθμό 30 στίχων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Δέντρα Μιλούν» θα υλοποιηθεί το σχολικό έτος 2021 – 2022 και θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2022, οπότε και θα ανακοινωθούν οι νικητές.

Τα πρωτότυπα έργα που θα διακριθούν από τις τρεις κριτικές επιτροπές θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΜΟΡΙΑΣ ’21 και θα προβληθούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με το πρόγραμμα, ενώ οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με δώρα νέας τεχνολογίας.

Αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιηθεί από τρεις επιτροπές, μία για κάθε κατηγορία συμμετοχής, που απαρτίζεται από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος