Σήμερα η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου καθώς το σώμα θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο τη Καλαμάτας, μετά και τις προτάσεις που κατατέθηκαν πρόσφατα από τον καθηγητή υδρογεωλογίας του Πολυτεχνείου Δημήτρη Κουτσογιάννη.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα στην Τρίπολη και κατά τη διάρκειά της εκτός από τις τοποθετήσεις των περιφερειακών συμβούλων, θέση για το θέμα θα πάρουν και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και της κοινοπραξίας του «Μορέα» που θα αναλάβει το έργο. Σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης και το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καλαμάτας. Αντικείμενο της συνεδρίασης ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την καλύτερη προετοιμασία αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων, τη φετινή χειμερινή περίοδο. Στο μεταξύ προμελέτη για την άμεση κατασκευή των αναγκαίων τεχνικών έργων ώστε να εκτονωθούν οι πλημμυρικές ροές και να αποσυμφορηθούν τα υφιστάμενα δίκτυα απορροής σε περιοχές του δήμου, εκπόνησε η ΔΕΥΑΚ. Η έναρξη των διαδικασιών σύναψης προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας για την εκτέλεση του έργου εγκρίθηκε και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και σύμφωνα με την προμελέτη και έπειτα από σχετικά αιτήματα και παρατηρήσεις προέδρων κοινοτήτων της Καλαμάτας προβλέπεται η κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων, υδροσυλλογών και ανοικτών τάφρων.

Η προεκτίμηση της δαπάνης για τα συγκεκριμένα έργα ανέρχεται σε 480.000 ευρώ. Το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης θα συνταχθεί και θα εγκριθεί μετά τη σύνταξη της οριστικής μελέτης του έργου, την οποία θα εκπονήσει η ΔΕΥΑΚ.

Β.Π.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος