Το “Ρεσάλτο” στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (βίντεο)

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσιάζει την ταινία «Ρεσάλτο», η οποία αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός που διαδραματίστηκε στο Κάστρο της Κορώνης στις 13 Φεβρουαρίου του 1824.

Με σκοπό την περαιτέρω διάδοση του σημαντικού αυτού γεγονότος τόσο για την Κορώνη, όσο και για το νομό Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή της το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια δημιουργία του συλλόγου, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε παραγωγή & σκηνοθεσία της Θεοδώρας Δρακοπούλου και μουσική του Πάνου Κουραμπά.

Το γεγονός του «Ρεσάλτου» παρουσιάζεται μέσα από αρχειακό υλικό και πολλαπλές συνεντεύξεις ανθρώπων που σχετίζονται με την πόλη και αναλύουν τις ιστορικές στιγμές.

Στον ντοκιμαντέρ εκτός της αφήγησης του Παναγιώτη Δραγκιώτη, δημιουργήθηκαν σκηνοθετημένες σκηνές αναπαράστασης σημείων του γεγονότος σε συνεργασία με την ηθοποιό Κωνσταντίνα Κολόκα, τον σύλλογο «Ελληνομνήμονες» και εθελοντές από την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί και η ταινία μικρού μήκους «Η Προσωπογραφία μιας Πολιτείας» που γυρίστηκε κατά το προηγούμενο έτος”.

Παρουσίαση εκδήλωσης: Μαριλένα Γυφτέα – Πολιτικός επιστήμονας/ δημοσιογράφος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος