Καστοριά: Απάντηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο Συντονιστικό Αγροτών μπλόκου Καστοριάς‏

“Όσον αφορά την πρόσκληση σας για ένα διάλογο, σε τοπικό επίπεδο Καστοριάς, νομίζω πως αυτός θα είναι αποσπασματικός και κατά συνέπεια δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, γιατί το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα αλλά αφορά το σύνολο των αγροτών της χώρας” επισημαίνει στην απάντηση της  η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου στη Συντονιστική Επιτροπή  Αγροτών του μπλόκου Καστοριάς και στην πρόσκληση  σε δημόσιο διάλογο για το ασφαλιστικό.

 Η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη ότι το Σάββατο 23-01-2016, συναντήθηκαν στο πολιτικό της  γραφείο με το συντονιστικό τους όργανο. Θεωρεί  ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και σε πολύ καλό κλίμα. Μετά την συγκεκριμένη συνάντηση μετέφερε, σημειώνει, ως όφειλε, προς τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, όλες τις προτάσεις τους, εκφράζοντας και η ίδια την αγωνία για το μέλλον του πρωτογενή τομέα στην περιοχή, αλλά και την χώρα γενικότερα.

Θύμισε  ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας κ  Αλέξης Τσίπρας έχει απευθύνει εδώ και καιρό πρόσκληση στους αγρότες να συζητήσουν μαζί του, το προσχέδιο, σε έναν ειλικρινή διάλογο, για το ασφαλιστικό αλλά και για το μέλλον του ΟΓΑ.  Θύμισε επίσης, πως υπήρξε πρόσκληση στα αγροτικά μπλόκα από την διακομματική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για διάλογο στη Βουλή την Τρίτη στις 9 Φεβρουαρίου στην οποία δεν ανταποκρίθηκαν. “Θεωρώ λοιπόν πως ο αγροτικός κόσμος πρέπει να συζητήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας για τα μεγάλα προβλήματα που τον απασχολούν για να υπάρξει η δυνατότητα συνδιαμόρφωσης του τελικού σχεδίου για το ασφαλιστικό των αγροτών” σημειώνει η κ Τελιγιορίδου.

Και προσθέτει “Σε κάθε περίπτωση αν έχετε νέες προτάσεις σαν συντονιστικό όργανο σε τοπικό επίπεδο ή ακόμα και σε εθνικό επίπεδο, δεσμεύομαι να τις παραλάβω και να τις προωθήσω στα αρμόδια υπουργεία”.

Τέλος τους προτείνει όποτε  αυτοί κρίνουν  αναγκαίο, με θέμα το νέο αναπτυξιακό μοντέλο του πρωτογενή τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, “να παλέψουμε μαζί ενάντια στα κακώς κείμενα που ταλανίζουν χρόνια τώρα τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας μας και να συναποφασίσουμε τι θέλουμε για τον τόπο μας , για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος