Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Δράμας

Χειροτονήθηκε χθες (16 Οκτωβρίου) το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, ως ο νέος μητροπολίτης Δράμας, ο Καβαλιώτης στην καταγωγή Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης.

Το πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος μητροπολίτης Δράμας αναφέρθηκε στην εν Χριστώ αφιέρωση που αποτελεί μεγάλη δωρεά του Θεού, κάλεσμα και χάρισμα μίμησης του Καλού Ποιμένα και στην ποιμαντορική κλήση που πολλαπλασιάζει αυτό το χάρισμα. Ο Ποιμένας είναι αυτός που οδηγεί τον λαό του Θεού στο απρόσιτο φως, στο λιμάνι της Χάριτος, τόνισε και ευχαρίστησε τον Θεό που οδήγησε τα βήματά του στον μητροπολίτη Γουμενίσσης Δημήτριο.

Ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την αγάπη του, όλους τους αρχιερείς, οι οποίοι τον τίμησαν με την παρουσία τους και την ψήφο τους, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους.

«Καλούμαι, μετά την δική Σας εκλογή και εντολή, με την ευλογία του Παναγιωτάτου να διακονήσω μία Μητρόπολη ιστορική, μαρτυρική, με έντονο το θρησκευτικό και εθνικό σφρίγος» είπε ενώ αναφερόμενος στην ιστορία της Δράμας επισήμανε ότι «προ 100ετίας δέχθηκε πλήθος ξεριζωμένων προσφύγων από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και την Καππαδοκία, οι οποίοι μπόλιασαν τον γηγενή μαρτυρικό πληθυσμό με τη δική τους βαθιά χριστιανική ευλάβεια και το απέριττο ήθος του απαράμιλλου πολιτισμού των αλησμόνητων πατρίδων. Υπόσχομαι στους τιμίους άρχοντες, στον ευλαβέστατο ιερό κλήρο και στον ηρωικό και δημιουργικό λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας ότι θα αναλωθώ για την πνευματική πρόοδο όλων, κατά το θέλημα του Κυρίου μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος