Δράμα: Μια τοιχογραφία κατά της έμφυλης βίας

«Ο δικός σου άνθρωπος. Ά-δικος. Ενημερώσου για την έμφυλη βία. Πάρε θέση. Ώρα να μιλήσεις», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα της νέας τοιχογραφίας που δημιουργήθηκε σε κεντρικό σημείο της Δράμας και έχει στόχο στο να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, να πάρουν θέση και να υψώσουν τη φωνή τους για μια ασφαλή, αξιοπρεπή και ισότιμη ζωή.

Το graffiti δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Γιώργο Κολοβό και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» της Ένωσης Κυριών Δράμας. Η ομάδα του έργου και ο ίδιος ο καλλιτέχνης συνεργάστηκαν και εμπνεύστηκαν την ιδέα με στόχο να ρίξουν φως στη βία που συναντάται στις πιο οικείες σχέσεις, στην οικογένεια, στο σχολείο, το γραφείο. Καλούν λοιπόν, μέσα από αυτή την τοιχογραφία, τον καθένα και την καθεμία να συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα, αλλάζοντας καθημερινές συνήθειες και προκαταλήψεις που διαιωνίζουν στερεοτυπικές, πατριαρχικές αντιλήψεις.

Παράλληλα με τις δράσεις δημοσιότητας του έργου, στην Ένωση Κυριών λειτουργεί καθημερινά η Γραμμή Βοήθειας 25210 58888, Δευτέρα – Παρασκευή, με ώρες λειτουργίας 08.30 – 15.00. Στην Γραμμή μπορεί να απευθυνθούν όλα τα άτομα που υφίστανται ή είναι μάρτυρες κάποιας βίαιης συμπεριφοράς είτε άτομα που ασκού βία και αναζητούν βοήθεια. Οι κλήσεις διαχειρίζονται από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό του έργου.

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος