Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Δύο πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στον νομό Καβάλας το Σαββατοκύριακο. Η μια στο Αγίασμα Νέστου, σε δύσβατο σημείο όπου κάηκαν χόρτα και καλαμιές και η δεύτερη στις Αλυκές Θάσου. Στο μεταξύ, σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε η υπόθεση πολίτη ο οποίος επιχείρησε να κάψει ξερά χόρτα σε οικόπεδό του στην περιοχή του Αγίου Σίλα, σε ημέρα με υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιά.

** Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαββόγλου, κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε για το θέμα της αποχώρησης του Δημήτρη Κασαράκη από το Ογκολογικό Τμήμα. Όπως ανέφερε, μέχρι το τέλος του χρόνου το Νοσοκομείο θα έχει νέο ογκολόγο-παθολόγο.
Η θέση αυτή θα προκηρυχθεί στη βαθμίδα του διευθυντή, προκειμένου να αποτελέσει μια ελκυστική επιστημονική προοπτική για όποιον γιατρό θέλει να αναλάβει το ογκολογικό τμήμα. Επίσης, ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών νέων δομών, εξωτερικών ιατρείων αγγειοχειρουργικής, εργοθεραπείας, διατροφολογίας.

** Τέλος στην κατασκευή διοδίων στην παράκαμψη Καβάλας, στο σημείο όπου ο εργολάβος είχε ξεκινήσει εργασίες, βάζει απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας, κατά τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, συντρέχει επείγουσα περίπτωση για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για τον προσωρινό τερματισμό των εργασιών στην επίδικη περιοχή, προκειμένου να αποτραπεί δυσχερώς αναστρέψιμη κατάσταση εφόσον ολοκληρωθεί η κατασκευή του σταθμού διοδίων. Σύμφωνα με την απόφαση η επίδικη έκταση έχει χαρακτηρισθεί ως δάσος και καταφύγιο άγριων ζώων. Τέλος πιθανολογήθηκε ότι τα έργα για την κατασκευή διοδίων κατασκευάζονται μέσα σε έκταση που είναι ιδιοκτησία της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ η οποία επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της.

** Όλες οι έξοδοι προς τη θάλασσα στον οικισμό «Παλιό» Καβάλας είναι ανοιχτές και ορισμένες είναι και ασφαλτοστρωμένες και δίνουν άνετη πρόσβαση, σε περίπτωση κινδύνου από τυχόν δασική πυρκαγιά. Αυτό διαπιστώθηκε από κλιμάκιο του δήμου Καβάλας, με επικεφαλής τους αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών, Ευαγγελία Δρακονάκη και Ποιότητας Ζωής, Αναστάσιο Τσουρουκίδη που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή αυτοψία σε ολόκληρη την παραλιακή περιοχή του Παλιού κάνοντας έλεγχο διερευνώντας για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων στις εξόδους προς τη θάλασσα. Εξάλλου, προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα συνάντηση με τους κατοίκους στο Παλιό, για να γίνει ενημέρωση για θέματα προστασίας τους, σε περίπτωση κινδύνου από πυρκαγιά, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν ή και να αποκλειστούν οι πιθανότητες εγκλωβισμού τους σε μια τέτοια πιθανότητα.

** Καθησυχαστικές είναι οι πρώτες μετρήσεις για τυχόν ρύπανση του περιβάλλοντος στην περιοχή της Νέας Καρβάλης. Τα στοιχεία του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, δεν έδειξαν οποιαδήποτε τιμή ρύπων να ξεπερνάει τα νομοθετημένα όρια. Το αποτέλεσμα των μετρήσεων μετέφερε στη δήμαρχο Καβάλας ο καθηγητής Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Γιώργος Γκαϊταντζής. Πρόκειται για την έρευνα που ανέθεσε η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στον καθηγητή με σχετικούς περιβαλλοντικούς ελέγχους, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την προμήθεια Σταθμού Ελέγχου του Περιβάλλοντος από τον Δήμο Καβάλας.

** Στο λιμάνι της Νέας Περάμου ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια το μεσημέρι της Κυριακής σκάφος με δύο επιβαίνοντες, το οποίο είχε μείνει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή «Βρασίδας». Οι δύο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

** Στην Καβάλα συνελήφθη μια 56χρονη η οποία νωρίτερα είχε κλέψει από κατάστημα το πορτοφόλι πελάτισσας, που περιείχε χρήματα και διάφορα έγγραφα. Επίσης, συνελήφθη 40χρονος ο οποίος από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αφαίρεσε ένα τσαντάκι που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.

** Ο δήμος Καβάλας ενημερώνει τους δημότες ότι ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους, Περιφέρειες και κέντρα κοινωνικής πρόνοιας. Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής έως και 20 Αυγούστου 2018. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα, οδηγίες υποβολής αίτησης, θέσεις, ειδικότητες και απαραίτητα προσόντα, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

** Εκπτώσεις που κυμαίνονται από 15% έως 90% προσφέρει στους καταναλωτές της η ΔΕΥΑ Καβάλας, σε ότι αφορά τα κοινωνικά οικιακά τιμολόγια και με ανακοίνωση της, καλεί όλους όσους έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν σ’ αυτά, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

** Συναυλία με τους Γιώργο Νταλάρα και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα πραγματοποιηθεί στα Κάστρα της Νέας Περάμου αύριο Τρίτη 7 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφικής τους δουλειάς των τελευταίων δεκαετιών.

** Το «Βάρδα Μπένε» είναι μία παραγωγή του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων που θα παρουσιαστεί στο Καρνάγιο Καβάλας, την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Αυγούστου. Δραματουργική επεξεργασία / Κείμενο παράστασης / Σκηνοθεσία: Εύα Οικονόμου – Βαμβακά. Παίζουν: Κυριακή Μακέδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Παύλος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Συμεωνίδου. Στην παράσταση ακούγεται η φωνή του Θοδωρή Γκόνη. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 € το κανονικό και το μειωμένο 5 €
** Εξαντλήθηκαν πλέον όλα τα Διαρκείας για το Διάζωμα Α που διέθεσε η διοίκηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Παρατείνεται η προπώληση των Καρτών Διαρκείας για τα Διαζώματα Β και Γ στην προνομιακή τιμή των 80 ευρώ μέχρι τις 14 Αυγούστου. Από 16 Αυγούστου θα ισχύσουν οι κανονικές τιμές των 100 ευρώ.

** Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων προετοιμασίας που θα δώσει ο ΑΟΚ ενόψει του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής ανακοίνωσε η διοικούσα επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η πρώτη δοκιμασία της νέας ομάδας υπό τον Παύλο Δερμιτζάκη θα γίνει το Σάββατο με τον Κεραυνό Πέρνης στο «Ανθή Καραγιάννη».

** Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός με ενίσχυση των ανέμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος