Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Σήμερα το πρωί αναμένεται να διεξαχθεί στο Εφετείο της Θράκης η πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες δίκες για την υπόθεση των διμήνων του Δήμου Παγγαίου. Περισσότεροι από 56 αιρετοί και πρώην αιρετοί του Δήμου είναι κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος. Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση μέχρι σήμερα έχει αναβληθεί δύο φορές.

** Το Δήμο Νέστου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους. Στη σύσκεψη που έγινε, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε αναλυτικά για θέματα του Δήμου και κυρίως για την ανάγκη εκπόνησης και υλοποίησης έργων υποδομής, με σημαντικότερα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα ύδρευσης, στα οποία εστίασαν οι τοπικοί φορείς, ενώ συζητήθηκε και η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ΑΜΘ Αναστάσιος Παράσχου και ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Θωμάς Καραβάς.

** Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και ο Δήμος Θάσου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Νέα δεδομένα στον Τουρισμό – Οι ευκαιρίες και οι απειλές για τη Θάσο». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Καλογερικό στο Λιμένα Θάσου.

** Επαναλήφθηκαν χθες οι αρχαιολογικές εργασίες στη θέση Καρυδιές. Σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή θα δώσει συνέντευξη τύπου με σκοπό να παρουσιάσει παρατυπίες και μη σύννομες ενέργειες της εταιρείας του ΤΑΡ στις αρχαιολογικές έρευνες που διενεργεί.

** Με τον ορισμό Επιτροπής που θα εξετάσει τις ωφέλειες και τις επιπτώσεις, στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία συνένωσης του ΤΕΙ ΑΜΘ με τα ΤΕΙ Σερρών και Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Καβάλας Θανάσης Μητρόπουλος εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας ότι μέχρι το τέλος του έτους η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

** Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Δράμας συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα. Η αναχώρηση των λεωφορείων από την πόλη της Δράμας θα γίνει στις 2.30 ο μεσημέρι πίσω από τον Άγιο Νικόλαο.

** Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει και το ΠΑΜΕ Καβάλας. Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 3.00 το μεσημέρι από το Δημοτικό Κήπο.

** Συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Πάρκο Φαλήρου Καβάλας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από την ίδρυση της. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πολική ομιλία από τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

** Δωρεάν πλήρη προστατικό έλεγχο για τον ανδρικό πληθυσμό ηλικίας 45 με 65 χρόνων διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας. Οι προεγγραφές και ο προγραμματισμός των εξετάσεων θα γίνονται από Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 14 του μηνός στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9 (παλιό ΠΙΚΠΑ) από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στην πλατεία του Καπνεργάτη από τις 10 έως τη 1 το μεσημέρι.

** Στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας θα λειτουργήσει κατά το νέο εκπαιδευτικό έτος πρώτο και τρίτο Χειμερινό Εξάμηνο της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας». Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως και 14 Σεπτεμβρίου 2018 στη Γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. (Πρώην Σανατόριο) καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

** Η Θρακική Εστία Καβάλας θα εορτάσει το Γενέθλιο της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καβάλας. Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα ψαλεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου από το Πατριαρχείο και στη συνέχεια θα γίνει Περιφορά της Εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής. Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το πρωί θα ψαλεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

** Μετατίθεται για την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου η προγραμματισμένη για αύριο εκδήλωση στην Παναγούδα. Ο διοργανωτής σύλλογος των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής λόγο πιθανής επιδείνωσης του καιρού, αποφάσισε το λαϊκό γλέντι να γίνει στον ίδιο τόπο το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής.

** Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση από τη νύχτα προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη αναμένονται ανάλογες καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος