Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Συλλαλητήριο κατά της κατασκευής νέου σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό στο ύψος της Παράκαμψης της Καβάλας, αποφασίστηκε ως πρώτο μέτρο αντίδρασης της Kαβαλιώτικης κοινωνίας. Το συλλαλητήριο θα γίνει την Τρίτη 15 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας.
Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν χθες η δήμαρχος Καβάλας και τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής που συστάθηκε για το συγκεκριμένο θέμα.

** Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ο νέος Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για όσα διέπουν, χαρακτηρίζουν ή και απορρέουν ως υποχρεώσεις για την προστασία φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και η οποία θα έχει άμεση εφαρμογή από τις 25 Μαΐου σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

** Στο τραπέζι του διαλόγου καλεί το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, την εργοδοσία της επιχείρησης SELECTA εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απόλυση εργαζόμενης. Επισημαίνει δε, σε ανακοίνωσή του, ότι «γνωρίζει τις καταστάσεις που προηγήθηκαν της απόλυσης, γνωρίζει την έμφαση που δίνει η επιχείρηση στο ανθρώπινο δυναμικό της και τις προσπάθειες να διατηρήσει ικανοποιημένους τους εργαζόμενους βελτιώνοντας το εργασιακό περιβάλλον και διαφωνεί με τις καταστάσεις που φτάνουν στη ρήξη των σχέσεων μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων».

** Σε συνέχεια των δράσεων που προβλέπει το σχέδιο τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας, αλλά και των συνεργιών αφενός με εθνικούς φορείς χάραξης τουριστικής πολιτικής και αφετέρου με μεγάλα διεθνή brand name, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» υλοποιεί τις επόμενες ημέρες ταξίδια εξοικείωσης (fam trip) δημοσιογράφων, bloggers και επιχειρηματιών του κινηματογράφου στην πόλη της Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, που σκοπό έχουν την περαιτέρω προώθηση της Καβάλας ως τουριστικού προορισμού στις αγορές της Ολλανδίας, της Ρωσίας ,της Βουλγαρίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

** Το Νευροκόπι Δράμας θα επισκεφθούν οι Γιατροί του Κόσμου με καρδιολόγο και ορθοπεδικό για την πραγματοποίηση εξετάσεων σε ενήλικες κατοίκους της περιοχής. Ειδικότερα το Σάββατο 12 Μαΐου θα βρίσκονται στο ΚΑΠΗ Νευροκοπίου για εξετάσεις, από τις 9 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

** Ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Δράμας για τη νέα σχολική περίοδο από 10 Μαΐου έως 31 Μαΐου.

** Αφιέρωμα στην Ελένη Καραϊνδρου με την παρουσία της ίδιας της συνθέτριας θα πραγματοποιήσει το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σήμερα Τετάρτη στις 8.30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης». Την εκδήλωση προλογίζει o Γεώργιος Β. Μονεμβασίτης, συγγραφέας, δημοσιογράφος, κριτικός και ιστορικός μουσικής.

** Η παρουσίαση της νέας εφηβικής ιστορίας της Μαρίας Ζυρνόγλου με τίτλο «Το Μαγικό Παλτό» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στην Αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νικόλαος Μωύσoγλου, Εκπαιδευτικός, ο Νικόλαος Χαζαρίδης, Δημοσιογράφος, ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Αρχηγός παλαιών Προσκόπων Καβάλας, η Μαριάννα Δρόσου, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Καβάλας και η ίδια η συγγραφέας.

** Δέκα χρόνια ζωή κλείνει φέτος η “YOUNG POWER ORCHESTRA” – η Ορχήστρα Συμφωνικού Ροκ του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κρουστών, συνθέτη και ενορχηστρωτή Κρίστοφερ Μπάκα.
Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιήσει σειρά συναυλιών σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» από αύριο Πέμπτη 10/5 έως την Κυριακή 13/5, με ώρα έναρξης τις 9 το βράδυ και είσοδο ελεύθερη.

** Άστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πρόσκαιρη βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται και αύριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος